Snídaňový chlebíček s banánem, kefírem a čokoládovými cookies

Snídaňový chlebíček s banánem, kefírem a čokoládovými cookies

Existuje mnoho podob sladkého chlebíčku. Připravuje se s banánem, borůvkami, ořechy nebo sušeným ovocem, záleží čistě na tom, co máte doma a jaké jsou zrovna vaše chutě.

Před Vánocemi jsem dostala od své kamarádky Martiny jako dárek skvělou formu na chlebíček od Potten a Pannen. Původně jsem měla za úkol v něm upéct biskupský chlebíček, ale já už tenkrát (díky focení pro časopis, blog) měla plné zuby Vánoc. A tak si forma počkala, až se konečně dočkala dnešního rána. Rozbalila jsem sušenky, vedle nich stály banány na snídani a já si řekla, že tu kletbu zlomím a prostě na víkend upeču tuhle snídaňovou dobrotu. A protože moc nemusím suché, ani přeslazené buchty, vyzkoušela jsem jeden recept z Pinterestu a trošku ho upravila na naše chutě s kefírem a holandským kakaem.

 

Banánový chlebíček s cookies

1 forma na chlebíček

příprava: 60 minut

 

Co na banánový chlebíček?

2 vejce

150 g třtinového cukru

1 vanilkový cukr

1 banán

1 ½ hrnku bílého kefíru (hrnek cca. 250 ml)

350 g polohrubé mouky + na vymazání formy

1 lžíce holandského kakaa

1 lžíce prášku do pečiva

6 čokoládových sušenky (já použila Tesco Finest)

olej na vymazání formy

moučkový cukr na zasypání

 

Jak na to?

  1. Utři vejce s cukry, přilij kefír a přidej kousky banánu. V robotu nebo ručně vmíchej mouku, kakao a prášek do pečiva. Vymaž formu na chlebíček olejem a vysyp mouku. Na dno formy vlož sušenky, nám se tam vejdou tři. Pozor, pokud jsou polité čokoládou, dávej je suchou částí dolů.
  2. Do formy nalij těsto asi tak do poloviny, zasyp ještě v ruce nadrolenými sušenkami, dolij zbytek těsta (do ¾ formy) a ještě trošku zasyp drcenými sušenkami. Peč v předehřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Že je chlebíček hotový poznáš tak, když do těsta zapíchneš špejli a ta zůstane suchá. Ještě teplé vyklop a zasyp moučkovým cukrem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *