Křupavé kuřecí řízky obalené v corn flakes zabalené na cesty

Křupavé kuřecí řízky obalené v corn flakes zabalené na cesty

Taky si z dětství pamatujete na ubrouskem zalepené řízky, které vám máma zabalila na školní výlet? Tyhle se lepit nebudou. Jak to víme? Zeptejte se našich holek.

Strouhanka je typickou ingrediencí při obalování řízků. Proč to jednou neudělat trošku podle KFC, tedy křupavější? A jak docílit, že uvnitř bude kuřecí řízek šťavnatý a trojobal na něm bude pěkně držet? Fígl je jednoduchý, zkuste maso dopředu naložit pomocí hořčice a oleje. Můžete přidat i trošku propasírovaného česneku, bylinky nebo pro pálivější verzi sušené chilli papričky.

 

Kuřecí řízky obalené v cornflakes

4 porce

příprava: 40 minut + na uležení aspoň 20 minut

 

Co na řízky?

4 kuřecí prsa

1 lžíce oleje

1 lžíce plnotučné hořčice

2 hrnky hladké mouky

3 hrnky kukuřičných lupínků

3 vejce

2 lžíce mléka

sůl a pepř

olej na smažení

 

Jak na to?

  1. Kuřecí prsa rozkroj na tenčí plátky. Přendej je do mísy, přidej olej, hořčici, sůl a pepř. Promíchej a nech v chladu uležet. Mezitím namel kukuřičné lupínky. Třeba tak, že si je přendáš do uzavíratelného sáčku a válečkem je rozdrtíš.
  2. Připrav si tři misky na trojobal. Do jedné dej hladkou mouku, do druhé rozklepni vejce, smíchej je s mlékem, solí a pepřem. A do poslední dej nadrcené cornflakes. Maso obal nejdříve v mouce, pak ve vejci a nakonec v kukuřičných lupíncích.
  3. Smaž na rozpáleném oleji dozlatova ze všech stran. Přendej na mřížku nebo ubrousek a odsaj přebytečný tuk. Podávej například s bramborovou kaší a okurkovým salátem. Anebo si je zabal na výlet do baťůžku – klidně do toho ubrousku.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *