Rychlá a zdravá celozrnná pizza se šunkou a mozzarellou

Rychlá a zdravá celozrnná pizza se šunkou a mozzarellou

Znáte to, když děti chtějí pizzu, vy nemáte čas na kynutí těsta a přesto chcete, aby to bylo zdravé, domácí a dalo se to i jíst? Pak mám jedno řešení.

Představa, že budu dělat pizzu v prášku mě upřímně dost děsila. Ale tohle se dalo, složení vcelku v pohodě a když jsem vmíchala olivový olej, bylo těsto krásně vláčné. Žádná suchá placka. Když jsem použila ty skvělý italský ingredience v podobě mozarelly, šunky prosciutto, provoněla jí bazalkou a nechybělo ani rajčatové sugo, pak si tuhle pizzu může oblíbit i (vaše) dítě. A je to fakt strašně jednoduché a rychlé.

 

Celozrnná pizza se šunkou

2 porce

příprava: 30 minut

 

Co na pizzu?

1 balení – 250 g celozrnného těsta na pizzu (BIO Amylon – prodává Sklizeno)

100 ml vody

50 ml olivového oleje + olej na pánev

1 malá cibule

2 stroužky česneku

400 g rajčata celá sterilovaná BIO (pevný podíl 240 g)

100 g medové šunky nebo Prosciutto crudo (klidně i zauzené)

100 g mozzarelly

bazalka

sůl a pepř
Jak na to?

  1. Sypkou směs přesyp do větší mísy, přidej 100 ml vody a 50 ml olivového oleje a vypracuj těsto. Nechte ho 5 minut odpočinout. Mezitím na pánvi na oleji orestuj nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidej loupaná rajčata, bazalku a nech zredukovat tekutinu.
  2. Těsto na pizzu přendej na plech vyložený pečicím papírem. Vypracuj větší kruh. Ten potři rajčatovým sugem. Navrch rozlož medovou šunku nebo prosciutto a plátky mozzarelly. Peč v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 15 minut. Upečenou pizzu ozdob lístky bazalky a můžeš ještě zakapat olivovým olejem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *