Podzimní špagety s mangoldem a liškami

Podzimní špagety s mangoldem a liškami

Také se každý večer trápíte s tím, co si připravit k večeři? Nesmí to být na dlouho, měli byste to mít doma a nemělo by to být nic moc těžkého. Ať už na přípravu, tak pro vaše trávení.

V takovém případě jsou špagety opravdu vděčné. Já mám ráda čerstvé, ale v záloze mám i ty sušené. Olivový olej, kvalitní sýr v podobě parmazánu nebo pecorina, vyuzená slanina – všechny tyhle ingredience jsou u nás doma vždycky. Stejně tak cibulka, česnek, bílé víno a taky si děláme domácí vývar do zásoby. Vím, že mangold a lišky už tak běžné nejsou. Ty jsme si nakoupili v sobotu na farmářském trhu. Stále ještě je jejich doba a těstovinám dají neskutečný šmrnc. Skladovat se dají v chladu a na suchém místě i pár dnů, ani nemusí přijít do ledničky. A když si tohle všechno systematicky připravíte dopředu, pak je večeře za pár minut hotová.

Těstoviny s mangoldem

4 porce

Příprava: 30 minut

Co na těstoviny?

500 g čerstvých špaget

500 g mangoldu

100 g lišek

200 g anglické slaniny

3 jarní cibulky

100 g pecorina

olivový olej

2 stroužky česneku

100 ml bílého suchého vína

150 ml zeleninového vývaru

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Omyj mangold a otrhej listy, spař je, nech okapat a nakrájej. Lišky očisti, slaninu nakrájej na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Pecorino nastrouhej. Uvař si těstoviny v osolené vodě na skus, asi 8 minut.
  2. Na olivovém oleji provoň plátky česneku, orestuj slaninu, jarní cibulku a lišky. Osol a opepři. Zalij bílým vínem a zredukuj alkohol. Vmíchej mangold, vývar a podus. Přidej pecorino a odstav, sýr se musí jen zlehka rozpustit. Směs smíchej s horkými těstovinami a podávej.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *