Co s cuketami? Uvařte rychlé těstoviny!

Co s cuketami? Uvařte rychlé těstoviny!

Co když se vám urodí hodně cuket nebo vám je sousedi a kamarádi domů nosí ve velkém? Dar NEdar, využijte je chytře. Třeba do těstovin.

Tam se totiž schovají i těm, kdo moc cukety nemusí. Když je orestujete, zatáhnou se a pak pěkně křupou. Skvěle ladí s rajčaty, česnekem, mletým masem a pikantnějším sýrem. Moje máma dělá cukety třeba tak, že je nakrájí na kolečka, orestuje je na pánvi s troškou olivového oleje z obou stran na zkus a pak navrch dá sýr, ten se krásně rozpustí. Nakonec to všechno zlehka osolí, opepří a provoní čerstvou bazalkou.

 

Těstoviny s cuketami a sugem

4 porce

příprava: 30 minut

 

Co na těstoviny?

500 g sušených pappardelle

olivový olej

1 stroužek česneku na provonění

2 šalotky

50 g tyrolského špeku

300 g hovězího mletého masa

žlutá a zelená cuketa (množství necháme dle chuti na tobě)

400 ml rajčatového suga nebo 1 plechovka loupaných rajčat

mořská sůl, pepř a třtinový cukr na dochucení

čerstvé oregano a bazalka

parmazán

 

Jak na to?

  1. Do velkého hrnce dej vodu a přived ji k varu. Mezitím rozehřej na hlubší pánvi olivový olej, dej na něj provonět stroužek česneku a pak ho prostě vyhoď. Na pánev dej na malé kousky nakrájený špek a nasekanou šalotku, zlehka ji orestuj, pozor, ať ji nepřipálíš. Vmíchej maso, osol a opepři.
  2. Jakmile se ti začne vařit voda na těstoviny, přidej do ní sůl a trošku oleje, vmíchej pappardelle vař je na zkus podle návodu na obalu.
  3. Mezitím přidej do pánve na kostičky nakrájenou cuketu, klidně i se slupkou. Orestuj a pak vmíchej sugo (nebo loupaná rajčata). Stáhni teplotu, přidej oregano a nech zlehka bublat, sem tam zamíchej. Vař takhle maximálně 10 minut. Nakonec dochuť solí, pepřem a podle potřeby, jeli to kyselé i cukrem.
  4. Uvařené těstoviny slij a v hrnci je promíchej s hotovou směsí z pánve. Přendej na talíře, ozdob bazalkou a nastrouhaným parmazánem. Můžeš ještě zakápnout olejem.

Recept na rajčatové sugo najdeš zde

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *