Vaječné toasty s avokádem a lososem

Vaječné toasty s avokádem a lososem

Dopřejte si letní snídani ve dvou, která potrvá až do oběda. Pohrajte si se stylingem, vyfoťte si to a sdílejte to s námi třeba na Instagramu.

Často se nás lidé ptají, jestli se to, co uvaříme na focení nebo na natáčení dá jíst. Ano. Pokaždé to děláme tak, aby finální pokrm vypadal lákavě, ale zároveň i tak, jak si ho opravdu můžete nachystat doma i vy. Nesnášíme plýtvání jídlem, takže vždycky po focení si na něm pochutnáme. Jak jinak bychom věděli, že recept 100% sedí? Že se vám povede?

Protože fotografie je zárukou toho, že vás naláká si recept udělat, pohráváme si s ní. Od základního dekoru – natíráme desky na focení, vybíráme nádobí apod. Už ho máme doma tolik, že o něj i zakopáváme. A pak je to samotný food styling. Základem je mít v kuchyni pár vychytávek. Od pinzety, po různá vykrajovátka. A třeba volská oka vyklepneme na pánev do kulaté formičky, tím si zachová svůj tvar. Je to hodně i o surovinách, musí být fotogenické – například vejce nebo čerstvé bylinky, růžový pepř… A protože fotíme na denní světlo, potřebujeme kromě fotoaparátu (máme Canon) i různé odrazky.

Vaječné toasty s podmáslím

2 porce

příprava: 20 minut

Co na toasty?

2 vejce + 2 vejce na servírování

2 lžíce podmáslí

sůl a pepř

růžový pepř

čerstvý tymián

olivový olej

4 celozrnné toastové chleby

1 avokádo

šťáva z citronu

60 g uzeného lososa

Jak na to?

  1. Vejce vyšlehej spolu s podmáslím, dochuť solí a pepřem. Přidej lehce drcený růžový pepř a snítky tymiánu.
  2. Rozehřej na pánvi trošku olivového oleje. Toastové chleby namoč do vyšlehané vaječné směsi. Orestuj dozlatova z obou stran. Přendej na prkénko.
  3. Na stejné pánvi upeč dvě volská oka. Osol je, opepři, přidej trošku tymiánu a počkej, až se zatáhne bílek.
  4. Na dva toastové chleby rozlož plátky avokáda. Aby ti nezhnědlo, zakápni jej troškou šťávy z citronu. Přidej plátky uzeného lososa.
  5. Na zbývající dva toastové chleby dej volská oka. Ozdob nadrceným růžovým pepřem a lístečky tymiánu.
  6. Podávej zvlášť nebo jako sendvič. Ještě zatepla žloutek zkraje nařízni, ať pěkně vyteče.

Podívejte se na video, jak probíhá přípravy jídla, jeho food styling a focení u nás doma:

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *