Snídaňová frittata s houbami

Snídaňová frittata s houbami

Kdy jindy, než na podzim, vyrazit do lesa na houby? A kdy jindy než o víkendu, si dopřát takovou tu chlapáckou snídani, co se protáhne až do oběda?

Frittata je podobná naší omeletě, základem jsou vajíčka a tak trošku si troufnu říct – ingredience co dům dá. Peče se v troubě a často se do ní přidává sýr. Mě osobně na ní opravdu baví to servírování. Ještě horkou si ji můžete vzít třeba na zahradu nebo svému „dřevorubci“ udělat piknik v lese. Jíst ji jen tak vidličkami nebo si ji nakrájet jako koláč.

Houbová frittata

2 porce (forma o průměru 22 cm)

Příprava: 40 minut

Co na frittatu?

1 lžíce másla + na vymazání formy

1 lžička olivového oleje

1 menší cibulka

50 g anglické slaniny

2 hrsti nakrájených hub

kmín

tymián

sůl a pepř

4 vejce

50 ml smetany ke šlehání (33%)

parmazán

Jak na to?

  1. Rozehřej na pánvi máslo s olivovým olejem. Orestuj nadrobno nasekanou cibulku spolu s na kostičky nakrájenou slaninou. Přidej očištěné a na menší kousky nakrájené houby. Orestuj. Poté vmíchej trošku kmínu a tymiánu. Restuj dozlatova. Odstav.
  2. Vymaž formu na pečení máslem, troubu předehřej na 200°C. V míse zlehka vyšlehej vejce se solí, pepřem a smetanou. Přelij do formy a zasyp směsí z pánve. Peč dozlatova, asi 25 minut a pak ještě horkou frittatu posyp nastrouhaným parmazánem a ozdob tymiánem. Podávej třeba s chlebem.

 

Recept na omeletu s liškami najdeš zde.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *