Pečené kuře v solné krustě na divoký způsob

Pečené kuře v solné krustě na divoký způsob

Tenhle způsob pečení kuřete zdá se mi povedený. Vypadá to skvěle, trošku jako v chlebu, a maso zůstává neskutečně šťavnaté. Jen ten nepořádek potom…

Věda? Ne! Udělat solnou krustu není vlastně vůbec těžké a taky to není žádná převratná novinka. Kromě kuřat se v ní pečou třeba ryby. Maso můžete ochutit jak je libo. A protože je podzim, vybrali jsme si se chefem způsob na divoko. Kromě tymiánu a rozmarýnu jsme kuřátka potřeli nadrceným novým kořením a jalovcem.

Kuřátka pečená v solné krustě

2 porce

Příprava: 2 hodiny

Co na kuřátka?

2 baby kuřátka

6-8 stroužků česneku

8 kuliček nového koření

6 kuliček jalovce

1 lžička zeleného pepře

1 velká hrst nasekaného rozmarýnu

1 velká hrst tymiánu (máme citronový)

3 kg soli

6 bílků

100 ml vody

Jak na to?

  1. Baby kuřátka osuš, dovnitř rozděl oloupané stroužky česneku. V hmoždíři roztluč koření a smíchej ho s nasekanými bylinkami. Směsí potři kuřátka, část dej i dovnitř, a zbývající množství si nech na solnou krustu.
  2. Troubu předehřej na 200°C. Sůl smíchej s bílky, zbývající směsí bylinek a koření a vmíchej vodu. Těsto by mělo mít konzistenci tekutého písku. Plech vylož pečicím papírem, na dno dej část solného těsta a polož na ně kuřátka. Přikryj je zbylou solnou směsí a upěchuj tak, aby kuřátka byla celá zabalená.
  3. Kuřátka peč dozlatova, asi 1,5 hodiny (podle velikosti). Vyndej, nech přibližně 15 minut vychladnout a pak rozbij krustu (nejlépe paličkou na maso). Naporcuj a podávej, třeba s chlebem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *