Retro zákusek: Indiánci podle Sugar MaMa

Retro zákusek: Indiánci podle Sugar MaMa

Upéct si s Daškou (Sugar MaMa) a Bárou Strýcovou (tenistkou) tradiční indiánky byla výzva. Pro mě je to „dortík“, co si dám v cukrárně, ale dělat se s ním doma? I to jde – lidi, zkuste to podle receptu i videa. A dejte mi vědět!

Indiánci mi vždycky připomínaly Vánoce. Jsou jako čokoládové stromečky. Uvnitř jsou neskutečně sladké, ale tak to má být a ta chuť k nim prostě patří! Když jsem ukecala Dašku, aby si je pro mne a pro Báru připravila, byla z toho chuděra nervózní. Žádná výrobna, ale domácí kuchyň a ještě já s Bárou. Ani jedna nejsme cukrářky, ale neskutečně nás to baví. Že nakonec indiánci nedopadly úplně podle Daščiny představy? Že nejsou celé rovné a plně pokryté čokoládou? Za to můžeme my! O to víc si jich ale vážíme, jsou prostě co kus, to originál. Stačí troška tréninku a pak nás možná Daška nechá dělat i něco jednoduššího…

Krásnou první adventní neděli!

 

 

Indiánci od Sugar MaMa

na 2 plechy (asi 18 indiánků)

příprava: 60 minut + chlazení

Co na piškoty?

3 vejce

50 g krupicového cukru

1/2 lžíce vody

80 g hladké mouky

Co na cukrový rozvar? (budeš ho potřebovat na krém)

120 g vody (opravdu odvaž na gramy, ne mililitry)

140 g krupicového cukru

Co na krém?

6 bílků

140 g moučkového cukru

3 lžíce jahodové marmelády

Co na polevu?

300 g čokolády (80% kakaa)

Jak na to? (Hlavně se neboj!)

  1. Na piškoty vyšlehej bílky s 2/3 cukru do pevného sněhu. V druhé míse vyšlehej žloutky se zbylým cukrem a vodou do nadýchané pěny. Žloutkovou pěnu pomalu přilévej za stálého šlehání ke sněhu.
  2. Troubu předehřej na 175°C. Poté prosej mouku a opatrně stěrkou vmíchej do vaječné směsi. Přendej do cukrářského sáčku a stříkej na plech vyložený pečicím papírem kolečka o průměru asi 6 cm. Nechávej mezi nimi dostatečný rozestup. Piškoty peč dozlatova, asi 8 minut.
  3. Připrav si cukrový rozvar na krém. Zahřej vodu smíchanou s cukrem v rendlíku při střední teplotě. Nemíchej. Musíš počkat, až bude mít rozvar správnou teplotu. A to poznáš dvěma způsoby. Buď použiješ teploměr a naměříš teplotu 115-120°C nebo svař tzv. na bublinu. Udělej z drátku kolečko, namoč do rozvaru a foukni jako do bublifuku. Dokud nevyfoukneš bublinu, nemáš správnou teplotu.
  4. Jakmile se vyfoukne bublina, rozvar je hotový. Ihned zapni robota, kde máš v míse cukry a bílky. Použij nejvyšší otáčky a vyšlehej v pevný sníh. Sniž rychlost robota a udělej ještě jednou bublinový test rozvaru, měl/la bys vyfouknout několik bublin najednou. Poté pomalu přilij za stálého šlehání cukrovou směs do mísy ke sněhu a šlehej do té doby, dokud směs nevychladne. Nakonec přidej marmeládu, kterou zašleháš do sněhu.
  5. Nastříkej za pomocí cukrářského sáčku tři vrstvy sněhu na piškot. Nech vychladit v lednici. Mezitím rozpusť čokoládu, ale nesmí být úplně horká a polévej jí indiánky. Nech opět vychladit v lednici a poté servíruj.

 

 

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *