BBQ kuřecí křídla s chilli a medem

BBQ kuřecí křídla s chilli a medem

Umíte si představit barbecue kuřecí křidýlka jinak než v létě na grilu? My ano! Máme totiž troubu a vy určitě taky, tak si je užijte i při jakémkoliv počasí pěkně doma.

Můj chef tvrdí, že jsou BBQ křídla (nebo třeba paličky) stejně lepší, když se předpečou v troubě a teprve pak jdou na gril. Podle mě jsou dokonalé jakkoliv, ta sladká i pálivá chuť. Ta šťáva, co se z nich vypeče a vy si do ní můžete rejpnout čerstvou bagetou. Nebo si je dejte s pečenými bramborami. A rozhodně nečekejte do léta. I v zimě mají své kouzlo, zahřejí a pěkně vás umastí.

 

BBQ kuřecí křídla

4 porce

Příprava: 60 minut + odležení v ledničce

Co na kuřecí?

1,5 kg kuřecích křídel

3 lžíce hladké mouky

sůl a pepř

4 lžíce kvalitního kečupu

Co na BBQ omáčku?

100 ml vinného octa

4 lžíce sweet and chilli omáčky

1 lžička sójové omáčky

1-2 lžíce Tabasca

2 lžičky sušeného česneku

150 g másla

2 lžíce medu

Jak na to?

  1. Kuřecí křídla naporcuj na polovinu, na paličku a tzv. letku. Špičku můžeš úplně odkrojit a vyhodit. Nebo taky ne. Obal je v mouce smíchané se solí a pepřem a nakonec ještě v kečupu. Přikryj je v míse potravinářskou fólií a nech v ledničce alespoň 30 minut odležet.
  2. Mezitím si připrav BBQ omáčku. Dej pánev na plotnu, rozpal ji a vlij do ní ocet, sweet and chilli a sójovou omáčku, Tabasco a vmíchej sušený česnek. Přiveď k varu. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky, přidej máslo a med. Nech máslo rozpustit, vypni teplotu a nech vlhkost z BBQ omáčky odpařit.
  3. Troubu předehřej na 195°C. Vyndej kuřecí křídla z ledničky. Orestuj je na sucho na pánvi ze všech stran dozlatova. Pak je nalož do BBQ omáčky, tak aby bylo maso obalené, a přendej je do pekáčku. Zalij je zbývající omáčkou a přiklop. Křidélka peč asi 30 minut. Pak je odklop a peč ještě dozlatova, asi 10 minut.

 

2 Comments
  1. Skvělý recept, zaměnil jsem tabasco za chipotle in adobo a dodává výbornou kouřovou vůni – doporučuji vyzkoušet.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *