Bezlepkový čokoládový koláč s malinami

Bezlepkový čokoládový koláč s malinami

Torte Tenerina nebo také měkoučký dort je ideální třeba k takovému Mezinárodnímu svátku žen. Je nadýchaný, jemný, vláčný a plný čokolády. Ten musíte upéct!

Tento italský dezert mě na jedné akci naučil Emanuele Ridi. Úplně jsem se do něj zamilovala (tedy do koláče). Celkově si ujíždím na brownies a Torte Tenerina mi je hodně připomíná. Baví mě, že je bez mouky, potřebujete na něj jen pár ingrediencí a půl hodiny pečení. Pár surovin jsem přidala, tak pokud chcete vidět originální recept, pak proklikněte sem!

Ženy, vše nej a nechte se dnes hýčkat čokoládou, malinami a květinami!!!

 

Čokoládový koláč s malinami

Forma o průměru 24-26 cm

Příprava: 50 minut

 

Co na koláč?

200 g kvalitní čokolády (já dala kombinaci Lindt 70% a Lindt mléčná)

100 g másla + na vymazání formy

3 vejce (zvlášť žloutky a bílky)

150 g třtinového cukru + kůra z pomeranče (nemusí být)

špetka soli

3 lžíce teplého mléka

3 lžíce holandského kakaa

maliny (dávala jsem mražené)

moučkový cukr na posypání

 

Jak na to?

  1. Ve vodní lázni rozehřej čokoládu. Pak do ní přidej máslo a nech rozpustit. Přidej mléko a kakao, pořádně promíchej. Vymaž formu máslem a předehřej si troubu na 180°C.
  2. Odděl žloutky od bílků. Žloutky utři s cukrem a kůrou z pomeranče. Poté k nim zlehka vmíchej čokoládový krém. Bílky vyšlehej se špetkou soli v pevný sníh a nakonec je zlehka zapracuj do čokoládového těsta.
  3. Těsto rovnoměrně nalij do formy a dej péct na 30 minut. Ke konci ozdob koláč malinami, pokud máš mražené. Jinak je tam dej až, když koláč vytáhneš z trouby a trošku ti vystydne.
  4. Torte Tenerina si zaslouží ještě trošku posypat moučkovým cukrem a můžeš ji jíst i teplou. Na co čekat!

 

Když se pražma setká s čočkou belugou
Poctivá zelňačka s klobásou v zimě zahřeje!
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *