Jarní omeleta s libečkem a balkánským sýrem

Není nic snadnějšího než si k snídani udělat omeletu. Stačí vám pár šťastných vajec, čerstvé bylinky ze zahrádky a sýr. Pak už jen snídaně pěkně v trávě a víkend bez lepku může začít.

Slané snídaně máme asi nejraději, dříve jsem si ulítavala na chlebu, másle a marmeládě. Teď si už jen ojediněle dám něco takového a když už, tak raději palačinky nebo lívance. Čím jsem starší, tím víc si užívám vajíčka na různé způsoby, domácí pomazánky a třeba jen topinku s máslem a nastrouhaným parmazánem. Co ale miluju, jsou omelety. Můžete do nich doslova nacpat cokoliv, uvařené brambory z předešlého dne, různé typy sýrů, šunky, skvělé jsou sušené, houby a tak vůbec. Mohla bych se tu rozepsat donekonečna. Důležité je, že je to neskutečně rychlá a dost romantická víkendová snídaně.

 

Omeleta s libečkem

2 porce

příprava: 10 minut

 

Co na omeletu?

4 vejce

1 lžička olivového oleje

1 lžička másla

1-2 jarní cibulky

1 lžíce nasekaného libečku

40 g balkánského sýru

čerstvě namletý pepř

sůl (já dávám maldon)

 

Jak na to?

  1. Rozklepni do misky vejce, zlehka je prošlehej. Nasekej jarní cilbulku a libeček. Rozehřej na pánvi olej s máslem, trošku stáhni teplotu. Vlij na pánev vajíčka a ještě je vidličkou trošku potrhej a pánev nahýbej tak, aby vaječná „tekutina“ byla ve všech mezerách.
  2. Pak nahoru nasyp libeček a jarní cibulku. Přidej rozdrobený balkánský sýr, osol a opepři. Že je omeleta hotová uvidíš na barvě, bílek bude bílý. Překlop a podávej. Pokud chceš opravdu zachovat bezlepkovou verzi, pak jez samotné nebo s bezlepkovým chlebem.

 

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první.

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *