Chalupářská bramboračka s houbami

Chalupářská bramboračka s houbami

Léto, prázdniny, houby v lese a na poli brambory. Co si uvaříme? Přeci bramboračku! Pěkně hustou polévku, která se hodí jak k obědu, tak k večeři. Servírovat jí můžete kdekoliv, třeba na odloženém dřevě.

Ať už se snažím sebevíc, nedokážu spočítat, jak často máma vařila bramboračku a kolik jí vždycky dělala do zásoby. Není to zrovna jedna z nejfešnějších polévek, co ze stylingu týče, ale je chutí dokonalá. Není zahuštěná moukou, takže jí můžou i bezlepkáři. Brambory jsou v tomto případě to nejlepší zahušťovadlo. A kdo nemusí houby, tak si je prostě vyndá.

 

Domácí bramboračka

4 porce

příprava: 45 minut

 

Co na bramboračku?

2 mrkve

2 petržele

½ celeru

1 cibule

2 lžíce másla

1 lžička drceného kmínu

4 brambory

3 hrsti nakrájených hub

2 stroužky česneku

1,2l domácího vývaru (kuřecí)

sůl a pepř

majoránka a petrželka

 

Jak na to?

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájej na kostičky. Orestuj v hrnci na másle do té doby, než mrkev začne pouštět oranžovou barvu. Vmíchej drcený kmín a orestuj.
  2. Přidej na kostičky nakrájené brambory a houby, nadrobno nakrájený česnek a zalij vývarem. Vař do změknutí zeleniny, asi 20 minut. Polévku nakonec dochuť solí, pepřem, nasekanou majoránkou a petrželkou.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *