Jak jsme pekly muffiny pro psy

Jak jsme pekly muffiny pro psy

A nejen pro ně! Thea mě tak dlouho prosila, ať něco pro psy upečeme, že jsme jí koupili kuchařku Neštěkej a jez! První volba padla na borůvkové muffiny, my ale měly doma jen nektarinky a ostružiny.

Thea si přivedla svou kamarádku Lindu. Byly proti mně dvě a to už bylo víc, než matka dokáže unést. Takže jsem jim musela pomoct. Recept je ale neskutečně jednoduchý a rychlý. Teď už taky otestovaný naším Kevinem a Edou a taky Theou a Lindou, ta jich snědla nejvíc. Holky si nejspíš brzy založí svůj vlastní blog, tak dám vědět, protože stoprocentně bude stát za to!

A jak by tyhle dvě (psí) kuchařky ohodnotily svůj výtvor?

Thea: „Dělaly jsme muffiny poprvé, ale už teď se těším, až budu s Lindou moct péct další recepty z kuchařky.“

Linda: „Byly moc dobrý, bavilo mě je dělat. Mrzelo mě, že si Thea kousla jen jednou.“

 

Muffiny pro psy s ovocem

9 košíčků

příprava: 35 minut

Co na muffiny pro psy?

4 lžíce olivového oleje

100 ml mléka

2 vrchovaté lžíce medu

1 vejce

200 g hladké mouky (ideální je špaldová)

1 lžička jedlé sody

1 nektarinka + hrst ostružin

Jak na to?

  1. Troubu předehřej na 180°C. V robotu pomocí balónové metly vyšlehej olivový olej s mlékem a medem. Přidej vejce a nakonec postupně vmíchej mouku s jedlou sodou. Vyšlehej v těsto.
  2. Plech na muffiny vylož košíčky na muffiny, těsto rozděl lžící asi tak do poloviny každého košíčku a ozdob nadrobno nakrájenou nektarinkou a ostružinami. Navrch ještě rozděl trošku těsta.
  3. Muffiny peč dozlatova, 15 až 20 minut. A jak poznáš, že jsou muffiny uvnitř upečené? Když do nich zapíchneš špejli, po vytažení zůstane suchá. Muffiny nech vychladnout a teprve pak dej psům a sobě.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *