Co na Halloween? Upečte duchy z bezé!

Co na Halloween? Upečte duchy z bezé!

Copak je to za móresy ten Halloween v ČR, když máme dušičky? Jenže, naše děti milují vydlabávání dýní, baví je to zapalování svíček (v dýních) a strašidelné masky. A co teprve „úchylné“ recepty?

My už jedeme období hororů. A jen tak ty moje holky něco nevystraší. Ani duchové! Ale co jim udělá radost je, když jsou ty duchové v podobě přerostlých pusinek. Prostě z pěkně vyšlehaných bílků! Ať si pak na ně dávám očička, stavím je vedle dýní, ať to na fotce pěkně vypadá. Pro ně je důležitý jediné, kdy mi je budou moct vzít a sníst.

P.S. Tenhle recept jsem dělala hned ve dvou vlnách. Pro mé slepičky (a kuřátka) i pro Recepty pro děti. Tam najdete řadu takových a makových receptů.

 

Duchové z bezé

asi 6 duchů

příprava: 2 hodiny

 

Co na duchy?

2 bílky

60 g moučkového cukru

špetka soli

pár kapek z citronu

malinová marmeláda se semínky na oči

 

Jak na to?

  1. Oddělené bílky přendej do mísy od robota. Pomalu je začni šlehat. Přesej moučkový cukr, ať nemá hrudky. Postupně k šlehajícím se bílkům přidávej cukr, špetku soli a nakonec i pár kapek z citronu. Šlehejte, dokud nebude sníh „stát“ na metličce.
  2. Předehřej si troubu na 100°C. Plech vylož pečicím papírem. Duchy z vyšlehaného bílku tvaruj na plech za pomocí lžíce, každý pak bude vypadat jinak.
  3. Duchy „suš“ v troubě asi 90 minut. Že jsou hotový poznáš tak, že ti snadno půjdou oddělit od pečicího papíru. Zkus to na jednom, ostatní odděl až vychladnou. Pak jim udělej očička z marmelády, pěkně se zrníčky!
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *