Co na Halloween? Upečte duchy z bezé!

Co na Halloween? Upečte duchy z bezé!

Copak je to za móresy ten Halloween v ČR, když máme dušičky? Jenže, naše děti milují vydlabávání dýní, baví je to zapalování svíček (v dýních) a strašidelné masky. A co teprve „úchylné“ recepty!

My už jedeme období hororů. A jen tak něco ty moje holky nevystraší. Ani duchové! Ale když jsou ti duchové v podobě přerostlých pusinek – to je radosti! Prostě z pěkně vyšlehaných bílků! A klidně si pak na ně dávám očička, stavím je vedle dýní, ať to na fotce pěkně vypadá. Pro holky je důležité jediné, a to kdy mi je budou moct vzít a sníst.

Duchové z bezé

Asi 6 duchů

Příprava: 2 hodiny

Co na duchy?

2 bílky

60 g moučkového cukru

špetka soli

pár kapek z citronu

malinová marmeláda se semínky na oči

Jak na to?

  1. Oddělené bílky přendej do mísy od robota. Pomalu je začni šlehat pomocí nástavce balónová metla (rychlost přidávej postupně). Přesej moučkový cukr, ať nemá hrudky. Postupně ke šlehajícím se bílkům přidávej cukr, špetku soli a nakonec i pár kapek z citronu. Šlehej, dokud nebude sníh „stát“ na metličce.
  2. Předehřej si troubu na 100°C. Plech vylož pečicím papírem. Duchy z vyšlehaného bílku tvaruj na plech za pomocí lžíce, každý pak bude vypadat jinak.
  3. Duchy „suš“ v troubě asi 90 minut. Že jsou hotoví poznáš tak, že snadno půjdou oddělit od pečicího papíru. Zkus to na jednom, ostatní odděl až vychladnou. Pak jim udělej očička z marmelády, pěkně se zrníčky!
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *