Recept na americké cookies s čokoládou

Recept na americké cookies s čokoládou

Když je dnes to pololetní vysvědčení, tak jsem holkám upekla jejich oblíbené cookies. Sušenky, které jsou uvnitř vláčné, čokoláda z nich teče a okraje jsou krásně křupavé.

Není asi nic rychlejšího než tyhle americké sušenky. Nasekat čokoládu, smíchat suché a mokré ingredience zvlášť a pak to pěkně prsty dohromady propracovat. Zbytek už zvládne trouba. Ale! Pozor, musíte si vychytat čas a správnou teplotu. Protože jinak můžou být moc upečené a super suché, nebo naopak mokré a bez křupavého efektu. U mě platí 10 minut na ty menší a 12 minut na ty velké cookies.

P.S. Recept je vážený na hrnky, nevím proč, ale americké recepty jedou hlavně na hrnky. Ten můj je typický, 250 ml objem.

Americké cookies s čokoládou

2 plechy

Příprava: 30 minut

Co na cookies?

1 hrnek nasekané čokolády (200 g Lindt na vaření 51% kakaa)

1 hrnek polohrubé mouky

½ hrnku hladce namleté špaldové mouky

1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů

špetka soli

½ hrnku másla pokojové teploty (100 g)

½ hrnku třtinového cukru

2 lžíce domácího vanilkového cukru (nebo 2 sáčky)

1 vejce

1 lžíce mléka

Jak na to?

  1. Čokoládu nakrájej na menší kousky. Mouky spolu s práškem do pečiva prosej a přidej sůl. Vše přendej do jedné větší mísy.
  2. Máslo v menší míse utři s cukry a nakonec zapracuj vejce a mléko. Přidej k suché směsi a propracuj. Já to dělám prsty, ale vařečka je taky fajn.
  3. Troubu předehřej na 180°C. Plechy vylož pečicím papírem. Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu rozmísti hroudy trošku dál od sebe. Mě se na plech vešlo 12 sušenek.
  4. Cookies peč lehce dozlatova 10 minut. Nech je na mřížce vychladnout a pak je teprve sundávej, jsou hodně křehké. Uvnitř musí být vláčné. Když jsou moc upečené, jsou uvnitř suché.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *