Recept na tvarohové knedlíčky, které se nelepí!

Recept na tvarohové knedlíčky, které se nelepí!

Tvarohové knedlíčky z toastového chleba? I to se dělá! Nebo aspoň v Zas a znova, kde jsme si pro vás recept „ukradli“ a doma ho se svolením Petra Hajného uvařili. Přidali jsme ovocnou omáčku a vyšlehaný tvaroh. 

Znáte ten pocit, když se matláte s tvarohovými knedlíčky, lepí se vám na prsty a vy přidáváte víc a víc mouky? Tak s tímhle receptem se vám to nestane. Je jednoduchý a když si knedlíčky naděláte do zásoby, tak je můžete syrové zamrazit. Stejně tak, pokud vám zbyde ovocná omáčka, dejte si jí do zavařovačky a do ledničky, hodí se třeba na jogurt, snídaňovou kaši nebo z ní udělejte zmrzlinu. A kdyby vám náhodou zbyl i tvarohový krém, tak vezměte lžičku a prostě ho dojezte!

Letní tvarohové knedlíčky

4 – 6 porcí

Příprava: 50 minut

Co na knedlíčky?

1 balení toastového chlebu (500 g)

200 g hrubé mouky + na podsypání

150 g moučkového cukru

4 žloutky

100 g změklého másla

500 g měkkého plnotučného tvarohu

Co na ovocnou omáčku?

1 hrnek borůvek

1 hrnek malin (my měli zmrzlé)

1 BIO (nebo domácí) vanilkový cukr

2-3 lžíce třtinového cukru 

Co na tvarohový krém?

200 g smetany na šlehání (33%)

250 g měkkého plnotučného tvarohu

1 lžíce třtinového cukru

1 lžička mleté skořice

šťáva z citronu 

čerstvá máta

moučkový cukr na posypání

Jak na to?

  1. Okrájej kůrky z toastového chleba, ty nepoužiješ. Nalámej toastový chléb do mísy od robota. Přidej mouku, cukr, žloutky, změklé máslo a tvaroh. Pomocí nástavce „hák“ nech v robotu všechno smíchat, dokud nevznikne těsto. Chvilku to trvá. 
  2. Mezitím svař s troškou vody borůvky a maliny, par si jich nech na ozdobu, přidej cukry podle potřeby. Pak rozmixuj ponorným tyčovým mixérem a můžeš to ještě propasírovat v hladkou omáčku.
  3. Vyšlehej smetanu, postupně k ní přimíchej tvaroh, cukr, skořici a dochuť šťávou z citronu. Nech v ledničce odpočinout.
  4. Ve velkém hrnci přiveď vodu k varu. Z těsta odebírej stejné díly, vytvaruj v dlani kuličky a ještě je zlehka obal na pracovní ploše v mouce. Knedlíčky vař, dokud nevyplavou, trvá to asi 6 minut, ale záleží na velikosti. Proto vždy ten první vyndej, rozkroj a pokud je i uvnitř uvařený, můžeš vyndat ostatní.
  5. Na talíře rozděl ovocnou omáčku. Navrch dej knedlíčky, ozdob je tvarohovým krémem, přidej ještě čerstvé ovoce, lístky máty a posyp moučkovým cukrem. Podávej. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *