Recept na nejvíc makový chlebíček, co známe

Recept na nejvíc makový chlebíček, co známe

Milujete mák? Pak si oblíbíte i tento chlebíček. Přeci jen je únor, kdy láska prochází žaludkem a pečeme doma s láskou, od srdce. 

Jakýkoliv recept, který obsahuje mák je u nás doma vítaný. Ať už je to koláč, bábovka, plněné kynuté buchty nebo tento chlebíček, všechno u nás zmizí do posledního drobku. Ke snídani, svačině, kdykoliv i večer jako sladká tečka po večeři. Tak moc mák milujeme a nestydíme se k tomu přiznat. Jak to máte vy?

Makový chlebíček

1 forma na biskupský chlebíček

Příprava: 60 minut

Co na chlebíček?

1 vejce

200 ml plnotučného mléka

150 g třtinového cukru

100 g polohrubé mouky + na vysypání formy

½ prášku do pečiva bez fosfátů

1 lžička mleté skořice

kůra z pomeranče (může být i sušená)

200 g mletého máku

70 g rozpuštěného másla + na vymazání formy

moučkový cukr na posypání (nemusí být)

Jak na to?

  1. Předehřej troubu na 170°C. Do mísy od robota rozklepni vejce, přidej mléko, cukr, mouku, prášek do pečiva, skořici, kůru z pomeranče a mák. Vyšlehej. 
  2. Mezitím rozehřej máslo, aby bylo tekuté, ale ne horké! Formu na biskupský chlebíček vymaž máslem a vysyp polohrubou moukou. 
  3. Do těsta postupně přidávej rozehřáté máslo a lehce ho zapracuj. Těsto rovnoměrně rozprostři do formy. 
  4. Peč asi 50 minut, že je uvnitř chlebíček upečený poznáš tak, že když do něj zapíchneš špejli, tak po vytažení zůstane suchá. 
  5. Pak přendej na rošt a nech trošku vystydnout. Opatrně chlebíček vyklop, zlehka posyp moučkovým cukrem a nakrájej. Podávej. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *