Znáte rarášky? Kuřecí maso smažené v pivním těstíčku

Znáte rarášky? Kuřecí maso smažené v pivním těstíčku

Možná si na rarášky pamatujete z dětství. A máte na ně chuť? Pak je právě teď a tady ideální čas si recept trošku oprášit. A dát si k nim třeba šťouchané brambory.

Co s kuřecími prsy nebo vykostěnými stehenními řízky? Máte x možností, od klasického řízku až po omáčku. Pokud ale hledáte obměnu jídelníčku, zkuste si maso naložit do speciálního těstíčka. A bude ještě jemnější, když si kuřecí dopředu naložíte do kombinace smetany s jogurtem a pak teprve do směsi na těstíčko. My jsme si klasické ingredience na rarášky trošku uzpůsobili podle našich chutí (není tam například sójová omáčka) a naopak jsme přidali kurkumu. Nechte se inspirovat a hlavně – spotřebujte, co dům dá, teď se to může hodit…

Kuřecí rarášci se šťouchačkami

4 porce

příprava: 40 minut + chlazení masa v těstíčku

Co na kuřecí rarášky?

600 g kuřecích prsou nebo vykostěných stehenních řízků

sůl a pepř

2 vejce

2 lžíce hrubozrnné hořčice

150 ml piva (nebo cideru)

2 lžíce bramborového škrobu (Solamyl)

3 vrchovaté lžíce hladké mouky

1 lžička sušeného česneku

1 lžička kurkumy

nasekaná petrželka, pažitka

olej na smažení

Co na šťouchané brambory?

500 g brambor typu B

sůl

troška oleje nebo sádla na pánev

100 g anglické slaniny

2 červené cibule

1 lžička růžového pepře

2 lžíce másla

nasekaná petrželka

Jak na to?

  1. Kuřecí maso nakrájej na kostky asi 2 x 2 cm a promíchej se solí a pepřem. V míse vyšlehej vejce s hořčicí, pivem, škrobem a moukou. Přidej nasekané bylinky, dochuť česnekem, kurkumou, solí a pepřem. Maso nalož do směsi v míse a nech v chladu uležet, ideálně 5 hodin, minimálně 1 hodinu.
  2. Brambory oloupej, nakrájej na menší kousky a vař v osolené vodě doměkka. Na pánvičce orestuj na oleji (nebo sádle) nakrájenou slaninu, přidej cibulku a ještě nech restovat, sem tam zamíchej. Ochuť solí a růžovým pepřem, odstav a přidej máslo – hezky se rozpustí. Slij uvařené brambory a smíchej a našťouchej je spolu s petrželkou se směsí na pánvi. 
  3. V hlubším hrnci nebo pánvi rozehřej olej na smažení. Naber v libovolném množství směsi a smaž rarášky dozlatova z obou stran. Podávej se šťouchanými bramborami. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *