Omrzela vás klasika v podobě burgeru z mletého masa? Máme pro vás letní verzi – recept, kde hlavní roli hrají grilované krevety, limetková majonéza a guacamole. Hamburger provoněný mořem!
Připravte si vše dopředu a pak už jen skládejte dokonalý hamburger.
Jak na limetkovou majonézu?
250 ml kvalitní majonézy
kůra z 2 limetek
šťáva z 1 limetky
1 hrst nasekaného koriandru
sůl a pepř
Všechny ingredience přendej do misky. Smíchej dohromady, dochuť solí a pepřem.
Jak na guacamole?
1 zralé avokádo
2 nasekané šalotky
5 cherry rajčátek
1 hrst nasekaného koriandru
šťáva z ½ citronu
sůl a pepř
Avokádo oloupej a nakrájej nadrobno, přendej do misky. Přidej nadrobno nakrájené šalotky, rajčátka a koriandr. Vše důkladně promíchej, dochuť šťávou z citronu, solí a pepřem.
Hamburger s krevetami
na 1 hamburger
příprava: 10 minut + 1 hodina na marinování krevet
Co na burger?
5 grilovaných krevet (velký výběr krevet najdeš na Mylord Premium)
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 limetka
šťáva z 1 citronu
1 hrst koriandru + na ozdobu
1 chilli paprička
sůl a pepř
1 brioška (recept na domácí bulku na hamburger najdeš TADY)
4 lžíce limetkové majonézy
listy salátu
2 lžíce guacamole
máslo na potření
Jak na to?
- Očišti krevety. Přendej je do misky, zakápni olivovým olejem a zakápni šťávou z limetky a citronu. Přidejnasekanou chilli papričku a koriandr, sůl a pepř. Vše důkladně promíchej a nech odpočinout alespoň 1 hodinu v lednici. Poté krevety zprudka ogriluj dozlatova, asi 3 minuty.
- Bulku na burger rozkroj, super je obě rozkrojené strany lehce potřít máslem. Krátce je ogriluj (pozor, ať je nespálíš). Spodní část briošky pomaž limetkovou majonézou, přidej listy salátu a navrch rozlož grilované krevety. Pak přidej guacamole, lístky koriandru a na závěr ještě pomaž vrchní část bulky limetkovou majonézou. Přiklop a podávej.