Naložte si okurky netradičně na grilovačku

Naložte si okurky netradičně na grilovačku

Urodilo se vám hodně okurek? Kromě klasických zkuste tuto pikantní variantu. Nakládané okurky s troškou chilli a kopru na sladší způsob se vám budou hodit nejen do hamburgerů.

V receptu najdete ingredience na 1l zavařovačku. Pokud máte více času, doporučujeme si naložit okurky do zásoby, budete je mít po ruce, když přijde návštěva, na grilovačku i jako jedlý dárek. Do těchto okurek se totiž zamiluje každý! A recept je přitom tak snadný a rychlý.

Nakládané okurky do hamburgerů

na 1 zavařovačku o objemu 1 l

příprava: 20 minut

Co na okurky?

400 g okurek nakládaček

1 cibule

2 lžíce nasekaného kopru

250 ml bílého vinného octa

1 ½ lžíce soli

165 g cukru

2 lžičky hořčičných semínek

¼ lžičky kurkumy

¼ lžičky chilli vloček

Jak na to?

  1. Očištěné okurky nakrájej na stejně velká kolečka. Rozděl do čisté zavařovačky, přidej na tenké plátky nakrájenou cibuli a nasekaný kopr.
  2. Připrav si nálev. V rendlíku přiveď k varu ocet, sůl, cukr, hořčičná semínka, kurkumu a chilli vločky. Vař tak 2 minutky a odstav. Nech chvilku odpočinout.
  3. Okurky zalij teplým nálevem. Uzavři a nech v ledničce do druhého dne uležet. Pak už můžeš rovnou jíst! Třeba v hamburgeru.
  4. Pokud si uděláš větší množství do zásoby, okurky sterilizuj. My to děláme v parní troubě, tak že naplníme zásobník vodou. Sklenice víčky nahoru vyskládáme na rošt do trouby a zavařujeme při 90 °C 20 minut. Pak je vyndej a dej na utěrku víčkem dolů, „zacvakne“ se. Nech je zcela vychladnout. Skladuj na temném a chladnějším místě.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *