Chystáte se na speciální halloweenské menu? Vyměňte dýni za rybu. Společně s Mylord Premium jsme si pro vás připravili pikantní recept. Pečenou tresku v rubu podávanou s kuskusem se zeleninou.
Jak často jíte ryby? U nás doma jsou pravidelně na jídelníčku. Ať už čerstvé nebo mražené, stejně tak krevety. Filety tresky od Mylord Premium máme v mrazáku vlastně pořád. Kdykoliv dostaneme chuť na rybu nebo potřebujeme rychle vymyslet oběd nebo večeři, je při ruce. A nemusí být připravena jen tak na pánvi, můžete si s receptem i pohrát. Třeba filety tresky obalit v rubu a upéct…
Pikantní treska s kuskusem
2 porce
příprava: 45 minut
Co na tresku?
2 filé tresky Mylord Premium
½ lžíce olivového oleje
sůl a pepř
1 lžička medu
1 hrstka nasekané petrželky
1 hrstka nasekaného koriandru
citron na zakápnutí
Co na rub?
1 ½ uzené papriky
2 lžičky drcené sušené cibule
1 lžička sušeného česneku
½ lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky sušeného oregana
špetka kajenského pepře
sůl a pepř
Co na kuskus?
50 g kuskusu
75 g kuřecího vývaru
1 paprika
10 cherry rajčátek
2 jarní cibulky
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
Jak na to?
- Filé z tresky nech povolit, pak ji osuš. Připrav si rub z koření. Do misky dej všechny suché ingredience a promíchej je.
- Troubu rozehřej na 180 °C. Tresku zakapej olivovým olejem, rozetři po obou stranách ryby. Obal ze všech stran v rubu, přendej do pekáčku vyloženém pečicím papírem a navrch tresku zakápni medem. Peč asi 12 minut.
- Mezitím si připrav kuskus. Nech jej v rendlíku bobtnat s horkým vývarem přibližně 10 minut. Nakrájej papriku, rajčátka rozpul a nasekej jarní cibulku (zelenou část si nech na ozdobu).
- Na pánvi na olivovém oleji orestuj zeleninu, poté ji promíchej s kuskusem, dochuť solí a pepřem. Přendej na talíře, ozdob zelenou částí jarní cibulky a přidej upečenou pikantní tresku. Ještě zakapej olivovým olejem a ozdob nasekanou petrželkou a koriandrem. Dochuť šťávou z citronu.
