Na Halloween netradičně s pikantní treskou a kuskusem

Na Halloween netradičně s pikantní treskou a kuskusem

Chystáte se na speciální halloweenské menu? Vyměňte dýni za rybu. Společně s Mylord Premium jsme si pro vás připravili pikantní recept. Pečenou tresku v rubu podávanou s kuskusem se zeleninou.

Jak často jíte ryby? U nás doma jsou pravidelně na jídelníčku. Ať už čerstvé nebo mražené, stejně tak krevety. Filety tresky od Mylord Premium máme v mrazáku vlastně pořád. Kdykoliv dostaneme chuť na rybu nebo potřebujeme rychle vymyslet oběd nebo večeři, je při ruce. A nemusí být připravena jen tak na pánvi, můžete si s receptem i pohrát. Třeba filety tresky obalit v rubu a upéct…

Pikantní treska s kuskusem

2 porce

příprava: 45 minut

Co na tresku?

2 filé tresky Mylord Premium

½ lžíce olivového oleje

sůl a pepř

1 lžička medu

1 hrstka nasekané petrželky

1 hrstka nasekaného koriandru

citron na zakápnutí

Co na rub?

1 ½ uzené papriky

2 lžičky drcené sušené cibule

1 lžička sušeného česneku

½ lžičky sušeného tymiánu

½ lžičky sušeného oregana

špetka kajenského pepře

sůl a pepř

Co na kuskus?

50 g kuskusu

75 g kuřecího vývaru

1 paprika

10 cherry rajčátek

2 jarní cibulky

sůl a pepř

1 lžíce olivového oleje

Jak na to?

  1. Filé z tresky nech povolit, pak ji osuš. Připrav si rub z koření. Do misky dej všechny suché ingredience a promíchej je.
  2. Troubu rozehřej na 180 °C. Tresku zakapej olivovým olejem, rozetři po obou stranách ryby. Obal ze všech stran v rubu, přendej do pekáčku vyloženém pečicím papírem a navrch tresku zakápni medem. Peč asi 12 minut.
  3. Mezitím si připrav kuskus. Nech jej v rendlíku bobtnat s horkým vývarem přibližně 10 minut. Nakrájej papriku, rajčátka rozpul a nasekej jarní cibulku (zelenou část si nech na ozdobu).
  4. Na pánvi na olivovém oleji orestuj zeleninu, poté ji promíchej s kuskusem, dochuť solí a pepřem. Přendej na talíře, ozdob zelenou částí jarní cibulky a přidej upečenou pikantní tresku. Ještě zakapej olivovým olejem a ozdob nasekanou petrželkou a koriandrem. Dochuť šťávou z citronu.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *