Snídaňový sendvič s lososem a volským okem

Snídaňový sendvič s lososem a volským okem

Řeknete mi někdo, proč slavit Valentýna jen jeden den v roce? Když každý den ráno můžete zažívat snídaňový foodporn? Tak šup do kuchyně a udělejte pro sebe a svou drahou polovičku sendvič.

Nikdy jsem nechápala, jak se tahle věc (tedy jídlo) dá jíst, a přitom se neumazat od roztékajícího vajíčka. Takže, smiřte se s tím, že když budete jíst sendvič s ještě horkým volským okem rukama, budete po následovném kousnutí dost sexy. Nebo to prostě jezte vidličkou a nožem. Tohle vám nikdo nemůže mít za zlé. A ještě jedno moudro vám tu napíšu – Jezte ryby, minimálně 2x týdně. A ideálně čerstvé…

P.S. Model na fotce je náš asistent Kevin (australský ovčák), toho času 4 měsíce starý…

Sendvič s lososem a vejci

2 porce

Příprava: 30 minut

Co na sendvič?

200 g filet lososa

sůl a pepř

troška hladké mouky na obalení

olivový olej

100 ml kvalitní majonézy

1 šalotka

1 kyselá okurka

1 lžička plnotučné hořčice

½ lžičky worcester omáčky

pár kapek Tabasca

1 růžová cibule

1 lžíce másla

1 lžíce třtinového cukru

4 vejce

4 plátky toastového chleba

hladkolistá petrželka

Jak na to?

  1. Vezmi filet lososa, osol, opepři a zlehka obal v mouce, bude lépe držet tvar. Na pánvi rozehřej trošku olivového oleje a lososa orestuj dozlatova ze všech stran. Když je čerstvý, vůbec se neboj ho připravit medium.
  2. Mezitím si připrav domácí tatarku. Smíchej majonézu s nasekanou šalotkou, přidej nastrouhanou okurku, hořčici a Tabasco. Dochuť solí a pepřem.
  3. Orestovaného lososa dej stranou a nech ho odpočívat. Na jiné pánvi rozehřej máslo, přidej na plátky nakrájenou cibuli, zasyp cukrem a zlehka zkaramelizuj.
  4. Na stejné pánvi, kde byl losos, si udělej volská oka. Můžeš přidat trošku oleje. Vajíčka rozklepni, osol, opepři a nech bílek zatáhnout. Žloutek by měl po rozkrojení téct. Toastové chleby opeč z obou stran dozlatova.
  5. Zkompletuj sendviče. Na spodní toast dej tatarku, na ní jedno volské oko, navrch na plátky nakrájeného lososa, na něj druhé volské oko, zasyp zkaramelizovanou cibulkou a nasekanou petrželkou. Přiklop a sněz.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *