Jednoduchý recept na vánoční sušenky pro psy

Jednoduchý recept na vánoční sušenky pro psy

Hledáte recept na vánoční cukroví pro vaše pejsky? Takové, které nebude zbytečně složité? Tak přesně takové pro vás na blogu máme. Stačí vám pár surovin, které stoprocentně máte doma a zvládnou to i děti!

Když jsem hledala na netu nějakou inspiraci, vyšly mi samé těžké recepty. Pak přišla Thea s videem od její oblíbené youtuberky Veronika&Akim a bylo to! Děkujeme za inspiraci nejen na vánoční jedlý dárek pro Edu a Kevina. Teď víme, že když je navíc lehce přisolíme, můžeme je jíst za odměnu taky. A díky špaldové mouce, mrkvi a sýru je to zdravé a taky dobré.

Vánoční sušenky pro psy

3 až 4 plechy (asi 70 sušenek)

příprava: 40 minut

Co na psí sušenky?

200 g nastrouhané mrkve

50 g nastrouhaného sýra (použili jsme polotvrdý sýr)

250 g hladce namleté špaldové mouky + na podsypání (má ji např. Babiččina volba)

½ lžičky prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)

1 vejce

4 lžíce vlažné vody

3 lžíce rostlinného oleje

Jak na to?

  1. Mrkve očisti a najemno nastrouhej do větší mísy. Nastrouhej sýr a přidej ho k mrkvi. Mouku odvaž a přesej ji spolu s práškem do pečiva k mrkvi a sýru.
  2. Do mísy rozklepni vejce, přidej vodu a olej. Prsty propracuj trošku se lepící těsto. Pokud se lepí moc, přidej mouku. Předehřej troubu na 170°C.
  3. Na pomoučené ploše nebo na pečicím papíru vyválej polovinu těsta na asi 5 mm silný plát. Vykrajuj sušenky a přendávej je na plech vyložený papírem. Opakuj, dokud nezpracuješ celé těsto.
  4. Postupně peč v troubě do zlatova, asi 8 minut. Vždy dej vychladnout na rošt a teprve pak dej pejskům nebo ulož do krabice a nech v chladu a v suchu.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *