Co k snídani? Namíchejte si domácí müsli

Co k snídani? Namíchejte si domácí müsli

Nebaví vás vážit ingredience? Tyhle domácí müsli si připravíte jednoduše, stačí vám hrst a lžíce, pár minut a zdravá snídaně nebo svačina je na světě!

Když se na začátku roku, jak už to tak bývá, rozhodnete upravit si jídelníček, chcete sportovat, jíst zdravěji, jíst víc toho „zrní“, pak je domácí müsli nebo granola ideální. Nejlepší na tom je, že můžete zdělat téměř cokoliv. Když máte opravdu výkonného robota (my máme mixér Explore 7 od Electrolux) , pak nasekáte i datle. Nebojte se využít i „zbytky“ z Vánoc a namíchejte si bezlepkovou i veganskou variantu. A jako základ poslouží tahle směs třeba i na celozrnné sušenky.

Rychlé domácí müsli

4 porce

Příprava: 10 minut

Co na müsli?

2 hrsti ovesných vloček

1 hrst dýňových semínek

1 hrst slunečnicových semínek

1 hrst kokosových lupínků

1 hrst vlašských ořechů

1 hrst sušených banánů

1 hrst sušených datlí

1 lžíce agáve sirupu nebo medu

1 lžíce goji

1 lžíce lyofilizovaných brusinek

2 hrsti lyofilizovaných jahod

řecký bílý jogurt nebo plnotučný tvaroh na podávání

Jak na to?

  1. Ovesné vločky se semínky, ořechy, banány a datle nahrubo nasekej robotem. Vše smíchej spolu s agáve sirupem nebo medem. Nakonec přidej goji a lyofilizované ovoce. Můžeš ještě lehce nasekat nebo jen vmíchat.
  2. Rovnou jez, případně si to dej do uzavíratelné dózy a nech v suchu a ideálně ve tmě do druhého dne. Protože to není zapečená granola, je dobré to co nejdříve sníst! Nebo vše následně zapeč na granolu, stačí promíchat se 2 lžícema oleje.
  3. A co k domácímu müsli? Já dávám jako základ řecký jogurt nebo vyšlehaný tvaroh s bio vanilkovým cukrem. Ale můžeš si i připravit tvojí oblíbenou kaši nebo si müsli dát jen tak…
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *