Jak na domácí granolu by Slepičárna

Jak na domácí granolu by Slepičárna

Udělat si granolu nebo taky základ müsli je stejně jednoduché jako smoothie. Použijete, co máte doma a má to hodně vlákniny. No fakt!

Pečené müsli už jsem dělala doma několikrát, protože ho nekupujeme. Když už něco takového jíme, pak z Mixit. Ale občas mi doma zbydou různé vločky, semínka, sušené ovoce, ořechy a co pak s tím? Rychle se to kazí. To potom přichází na řadu granola. Všechno se to pomele, smíchá, orestuje a upeče v troubě. Pak se to přendá do uzavíratelné sklenice a odsypává se k snídani, svačině. Prostě ideální stav!

 

Domácí granola

4 porce

příprava: 40 minut + chlazení

 

Co na granolu?

100 g ovesných vloček

100 g rýžových vloček

40 g dýňových semínek + něco navíc na promíchání

40 g slunečnicových semínek + něco navíc na promíchání

60 g kokosu + něco navíc na promíchání

40 g vlašských ořechů

špetka mleté skořice

40 g másla

1 lžíce medu

1 lžíce třtinového cukru (nebo dle chuti)

šťáva z 1 citronu nebo pomeranče

 

Jak na to?

  1. Odvaž si vločky, přendej je do nádoby od robota. Přidej semínka a vyloupané ořechy. Trošku všechno v mixéru nasekej. V pánvi rozehřej máslo s medem a cukrem. Přidej na pánev suché ingredience na granolu, dochuť šťávou z citronu a promíchej, ať se všechno spojí.
  2. Předehřej troubu na 170°C. Vylož plech pečicím papírem. Navrch rozprostři směs z pánve. Peč dozlatova, dokřupava, asi 20 minut. Sem tam během pečení ještě promíchej. Nech vychladnout a pak servíruj. Třeba s bílým jogurtem a hroznovým vínem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *