Nejlepší plněné kynuté buchty na webu!

Nejlepší plněné kynuté buchty na webu!

Hledáte opravdu zaručený recept na kynuté buchty jako od babičky? Vyzkoušejte ty naše a nezapomeňte na svou oblíbenou náplň.

Na rovinu píšu, že jsem lepší buchty nejedla. Jsou nadýchané, voňavé, prsty vám zůstanou pěkně mastné, o náplních ani nemluvím. Mám totiž plnou pusu! A kterou náplň máte nejraději vy? U nás doma jednoznačně vede maková, pak tvarohová a nakonec povidlová.

Kynuté buchty s tvarohovou a makovou náplní
32 buchet (větší pekáč)
příprava: 2 hodiny (včetně kynutí)

Co na kynuté buchty?

500 g hladké mouky (může být i půl na půl s polohrubou)

30 g čerstvého droždí

80 g krupicového cukru

300 ml plnotučného mléka

1 bio vanilkový cukr

špetka soli

kůra z bio citronu

2 žloutky

120 g másla + na pomazání

Co na makovou náplň?

300 ml plnotučného mléka

1 bio vanilkový cukr

tuzemák dle chuti

100 g mletého máku

Co na tvarohovou náplň?

250 g měkkého plnotučného tvarohu

1 vejce

moučkový cukr dle chuti

1 bio vanilkový cukr

1 vanilkový pudink (prášek, dopředu ho nevař!)

kůra z bio citronu

tuzemák

2 hrsti rozinek

Jak na to?

  1. Do větší mísy odvaž a přesej mouku, udělej v ní důlek, do něj rozdrob droždí, zasyp cukrem, zalij teplým (ale ne horkým!) mlékem a nech v teple kynout kvásek, asi 10 až 15 minut. Potom přidej vanilkový cukr, sůl, kůru z citronu, žloutky a rozpuštěné (opět ne horké!) máslo. Vypracuj hladké těsto a nech ho v teple ještě 30 minut kynout.
  2. Připrav si náplně. Nejdříve si rozinky do tvarohové náplně nalož do tuzemáku. Pak se pusť na makovou. Svař při střední teplotě mléko s cukrem, tuzemákem a mákem. Míchej, ať se nepřipálí ke dnu, zredukované (bez tekutin) odstav a nech vychladnout. Na tvarohovou náplň zastudena utři tvaroh s vejcem, cukry, pudinkovým práškem, kůrou z citronu a vmíchej rozinky naložené v tuzemáku.
  3. Jakmile těsto vykyne, rozděl ho na 4 stejně velké díly, každý pak na 8 malých kousků. Ty prsty rozmačkej na placičky, doprostřed dej náplň a zabal do tvaru buchty. Dej si část másla do rendlíčku a rozehřej si ho. Vymaž jím pekáč. Vyskládej buchtičky do pekáčku pěkně k sobě a pomaž je ze stran i ze shora rozpuštěným máslem.
  4. Buchty nech v pekáči ještě v teple 30 minut kynout. Předehřej si troubu na 180°C a peč je dozlatova, asi 30 minut. Před dopečením je ještě jednou potři máslem. Nakonec buchty posyp moučkovým cukrem a podávej.
21 Comments
  1. Dělala jsem buchty přesně podle receptu, akorat s povidly, každá byla jinak velká a ze všech vytekla povidla.Těsto nakynulo, ale v troubě zase spadlo.Myslím, že ze začátku by měla být teplota vyšší než je uvedeno v receptu.

    1. Dobrý den, Anno, to je nám moc líto, už je dělalo hodně lidí a recept vyšel bez problému, je možné, že třeba droždí bylo špatné nebo byl v kuchyni průvan? Děkujeme za zprávu.

  2. Buchty úplně parádní. Těsto krásně nakynulo, perfektně se s ním pracovalo a buchty byly po upečení krásné a chuťově výborné. Určitě zařadím do rodinné kuchařky. Velké díky.

  3. Jelikož jsem poprvé v životě dělala domácí buchty a všeobecně kynuté těsto, velmi pečlivě jsem vybírala recept a tento mi přišel nejvhodnější i pro ty, co chtějí zkusit něco nového. Buchtičky se povedly a krásně nakynuly.

  4. Buchty jsou naprosto luxusni, dělala jsem ke ze špaldové mouky a krásně vykynuli a chut je prostě boží díky určitě je nedělám naposledy.

  5. Nejlepsi recept na plnene buchty ,lepsi jsem nejedla a nedelala. Proste jednicka moc dekuji jestli buchty tak jenom tydle.

  6. Wow tento recept je super! Buchty jsem pekla poprvé a české pečivo mi v zahraničí hodně chybí. Povedly se hned na poprvé a budu je brzy péct novu. Díky Slepice 🙂

  7. Dobrý den, ty buchty jsou fakt boží. Celá rodinka na nich ujíždí a já neustále peču a peču. Snad někdy jejich závislost porazím. Děkuji

  8. Jsou výborné, recept posilam dale. Dnes jdu pect znovu…protoze jeste do teď mi o nich rodina basni 🙂

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *