Nejlepší plněné kynuté buchty na webu!

Nejlepší plněné kynuté buchty na webu!

Na rovinu píšu, že jsem lepší buchty nejedla. Jsou nadýchané, voňavé, prsty vám zůstanou pěkně mastné, o náplních ani nemluvím. Mám totiž plnou pusu!

A kdo má tyhle úžasné buchty na svědomí? Naše Františka. Františka je kuchařka u nás v jídelně. Neskutečně peče a já jsem moc ráda, že se s vámi o její recept můžu podělit. Víkend bez buchet je jako Honza, co se chystá do světa, ale bez buchet. Chápete? Naštěstí pro vás, si je můžete doma podle nás upéct nebo sledujte UJP jídelnu, ať víte, kdy zas budou na jídelním lístku.

Kynuté buchty s tvarohovou a makovou náplní
32 buchet

Příprava: 2 hodiny (včetně kynutí)

Co na kynuté buchty?

500 g hladké mouky (může být i půl na půl s polohrubou)

30 g čerstvého droždí

80 g cukru

300 ml plnotučného mléka

1 bio vanilkový cukr

špetka soli

kůra z bio citronu

2 žloutky

120 g másla + na pomazání

Co na makovou náplň?

300 ml plnotučného mléka

1 bio vanilkový cukr

tuzemák dle chuti

100 g mletého máku

Co na tvarohovou náplň?

250 g měkkého plnotučného tvarohu

1 vejce

moučkový cukr dle chuti

1 bio vanilkový cukr

1 vanilkový puding

kůra z bio citronu

tuzemák

2 hrsti rozinek

Jak na to?

  1. Do větší mísy odvaž a přesej mouku, udělej v ní důlek, do něj rozdrob droždí, zasyp cukrem, zalij teplým (ale ne horkým!) mlékem a nech v teple kynout kvásek, asi 10 až 15 minut. Potom přidej vanilkový cukr, sůl, kůru z citronu, žloutky a rozpuštěné (opět ne horké!) máslo. Vypracuj hladké těsto a nech ho v teple ještě 30 minut kynout.
  2. Připrav si náplně. Na makovou svař při střední teplotě mléko s cukrem, tuzemákem a mákem. Míchej, ať se na dnu nepřipálí, odstav a nech vychladnout. Na tvarohovou náplň zastudena utři tvaroh s vejcem, cukry, pudingem, kůrou z citronu a vmíchej rozinky naložené v tuzemáku.
  3. Jakmile těsto vykyne, rozděl ho na 4 stejně velké díly, každý pak na 8 malých kousků. Ty prsty rozmačkej na placičky, doprostřed dej náplň a zabal do tvaru buchty. Dej si část másla do rendlíčku a rozehřej si ho. Vymaž jím pekáč. Vyskládej buchtičky do pekáčku pěkně k sobě a pomaž je ze stran i ze shora rozpuštěným máslem.
  4. Buchty nech ještě v pekáči v teple 30 minut kynout. Předehřej si troubu na 180°C a peč je dozlatova, asi 30 minut. Před dopečením je ještě jednou potři máslem. Nakonec buchty posyp moučkovým cukrem a podávej.
10 Comments
  1. Dělala jsem buchty přesně podle receptu, akorat s povidly, každá byla jinak velká a ze všech vytekla povidla.Těsto nakynulo, ale v troubě zase spadlo.Myslím, že ze začátku by měla být teplota vyšší než je uvedeno v receptu.

    1. Dobrý den, Anno, to je nám moc líto, už je dělalo hodně lidí a recept vyšel bez problému, je možné, že třeba droždí bylo špatné nebo byl v kuchyni průvan? Děkujeme za zprávu.

  2. Buchty úplně parádní. Těsto krásně nakynulo, perfektně se s ním pracovalo a buchty byly po upečení krásné a chuťově výborné. Určitě zařadím do rodinné kuchařky. Velké díky.

  3. Jelikož jsem poprvé v životě dělala domácí buchty a všeobecně kynuté těsto, velmi pečlivě jsem vybírala recept a tento mi přišel nejvhodnější i pro ty, co chtějí zkusit něco nového. Buchtičky se povedly a krásně nakynuly.

  4. Buchty jsou naprosto luxusni, dělala jsem ke ze špaldové mouky a krásně vykynuli a chut je prostě boží díky určitě je nedělám naposledy.

  5. Nejlepsi recept na plnene buchty ,lepsi jsem nejedla a nedelala. Proste jednicka moc dekuji jestli buchty tak jenom tydle.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *