Smažená zmrzlina jako letní dezert

Smažená zmrzlina jako letní dezert

Miluju sušenky Lotus Biscoff. Věděli jste, že mají i zmrzliny (a nanuky)? Jen se sušenkami, s čokoládou nebo s karamelem. Všechny tři jsou božské, doslova a do písmene. 

Když nám nabídli spolupráci, přemýšlela jsem, jak to receptově pojmout. Tyhle zmrzliny jsou (ruku na srdce) úplně nejlepší jako takové. Perfektně se sladí s crumblem anebo mě napadla ještě jedna věc. A tou je smažená zmrzlina, znáte? Já si jí občas dávám v jedné mexické restauraci. Je to kalorická bomba, ale když to není každý den a hýbete se u toho, tak proč si to léto neužít na maximum?

Smažená zmrzlina

4 porce (2 koule na porci)

Příprava: 20 minut + 4 hodiny chlazení

Co na zmrzlinu?

1 kelímek zmrzliny Lotus Biscoff (příchuť necháme na vás)

Lotus Biscoff sušenky (použila jsem polovinu balení o 250 g)

1 vejce

špetka skořice

olej na smažení

jahody a šlehačka na podávání

Jak na to?

  1. Rozbal kelímek zmrzliny Lotus Biscoff, nech ji 5 minut podle návodu na obalu povolit. Připrav si plech (takový jaký se ti vejde do mrazáku) a vylož ho pečicím papírem. Na něj vyskládej vytvarované koule zmrzliny. Nech v mrazáku minimálně 2 hodiny tuhnout.
  2. Rozsekej sušenky Lotus Biscoff na drť. Polovinu nasyp do menšího talíře s rovným dnem. Zmrzlinové koule v tom obal a nech 1 hodinu v mrazáku. Poté vyšlehej vejce s troškou mleté skořice. Obal ve směsi zmrzlinové koule a nakonec je ještě obal v sušenkové drti. Nech zase alespoň 1 hodinu v mrazáku.
  3. Ideálně ve fritéze nebo v menší hluboké nádobě rozpal olej na 200°C.  Po jedné kouli smaž dozlatova ponořené, asi půl minuty a rovnou servíruj s připravenými jahodami a šlehačkou. Rychle se zmrzlina rozpouští. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *