Banánový francouzský toast můžete připravit na různé způsoby. Zkuste tyto rolky obalené ve skořicovém cukru a podávejte je se zmrzlinou a letním ovocem.
Někdo tvrdí, že je to rychlá snídaně. Jiné zase, že je to zdravá snídaně. Já říkám, že je rolky jsou trošku pracnější, ale stojí za to. Že budete mít v kuchyni menší nepořádek, ale uklidit se to dá! A že kombinace světlé pečivo, máslo, cukr a zase máslo není nejzdravější, ale rozhodně je to bombastická snídaně, kterou si nepřipravíte denně. Vidím to na víkend, narozeniny, výročí… Prostě pro radost a z lásky k sladkým snídaním.
Banana French Toast
2-4 porcí
Příprava: 20 minut
Co na Banana French Toast?
3 banány
1 lžíce másla
1 lžíce třtinového cukru
10 plátků toastového chleba (ideální je ten větší, americký)
½ hrnku třtinového cukru + 1 lžíce mleté skořice
3 lžíce mléka + 2 vejce
2 lžíce másla na pánev
moučkový cukr na posypání
vanilková (nebo jiná) zmrzlina na podávání
čerstvá máta na ozdobu
nektarinky (nebo jiné ovoce) na podávání
Jak na to?
- Oloupej banány a nakrájej je na tenké plátky. V pánvi rozehřej máslo, přidej cukr a banány. Restuj do zlatova, přendej do misky. Mezitím okrájej kůrky (okraje) u toastových chlebů. Smíchej třtinový cukr se skořicí a v jiné misce vyšlehej mléko s vejci.
- Toastové chleby vyválej pomocí válečku do tenčích plátků. Pomaž je z jedné strany orestovanými banány, z druhé strany vaječnou směsí, zaroluj a obal ve skořicovém cukru.
- V čisté pánvi rozehřej máslo, vlož obalené rolky, ještě potři zbývající vaječnou směsí a orestuj dozlatova ze všech stran. Přendej na talíře. Zlehka posyp moučkovým cukrem, přidej zmrzlinu, mátu a ovoce (u nás to byly nektarinky). Podávej.