Banana French Toast Roll Up aneb Banánové skořicové rolky se zmrzlinou

Banana French Toast Roll Up aneb Banánové skořicové rolky se zmrzlinou

Banánový francouzský toast můžete připravit na různé způsoby. Zkuste tyto rolky obalené ve skořicovém cukru a podávejte je se zmrzlinou a letním ovocem. 

Někdo tvrdí, že je to rychlá snídaně. Jiný zase, že je to zdravá snídaně. Já říkám, že rolky jsou trošku pracnější, ale stojí za to. Že budete mít v kuchyni menší nepořádek, ale uklidit se to dá! A že kombinace světlého pečiva, másla, cukru a zase másla není nejzdravější, ale rozhodně je to bombastická snídaně, kterou si nepřipravíte denně. Vidím to na víkend, narozeniny, výročí… Prostě pro radost a z lásky k sladkým snídaním. 

Banana French Toast

2-4 porce

příprava: 20 minut

Co na Banana French Toast?

3 banány

1 lžíce másla

1 lžíce třtinového cukru

10 plátků toastového chleba (ideální je ten větší, americký)

½ hrnku třtinového cukru + 1 lžíce mleté skořice

3 lžíce mléka + 2 vejce

2 lžíce másla na pánev

moučkový cukr na posypání

vanilková (nebo jiná) zmrzlina na podávání

čerstvá máta na ozdobu

nektarinky (nebo jiné ovoce) na podávání

Jak na to?

  1. Oloupej banány a nakrájej je na tenké plátky. V pánvi rozehřej máslo, přidej cukr a banány. Orestuj do zlatova a pak přendej do misky. Mezitím okrájej kůrky (okraje) u toastových chlebů. Smíchej třtinový cukr se skořicí a v jiné misce vyšlehej mléko s vejci.
  2. Toastové chleby rozválej pomocí válečku do tenčích plátků. Pomaž je z jedné strany orestovanými banány, z druhé strany vaječnou směsí, zaroluj a obal ve skořicovém cukru.
  3. V čisté pánvi rozehřej máslo, vlož obalené rolky, ještě potři zbývající vaječnou směsí a orestuj dozlatova ze všech stran. Přendej na talíře. Zlehka posyp moučkovým cukrem, přidej zmrzlinu, mátu a ovoce (u nás to byly nektarinky). Podávej. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *