Letní nakládačka ve znamení pikantních utopenců z mini párečků

Letní nakládačka ve znamení pikantních utopenců z mini párečků

Neexistuje snad nic, co by spojovalo léto víc než utopenec ve skle  s chlebem a dobře vychlazené pivo podávané na zahrádce.

Dokonce se nabízí napsat, že utopenci prostě k létu patří, ale to už zní dost morbidně a někdo by si to mohl nesprávně vyložit. Faktem je, že u nás doma se to jí ve velkém. Milujeme kvalitní buřty, ale párky ještě navíc v toy verzi jsou prostě to NEJ. A tak je nakládáme rovnou ve velkém. Jí se ke snídani, večeři a někdy je podáváme i jako předkrm při grilovačce. A pokud se chystáme na Moravu za kamarády, pak tyhle nakládané párečky musí jet s námi!

 

Utopené párečky v pikantním nálevu

2 velké zavařovačky o objemu 500 ml

Příprava: 30 minut + uležení

 

Co na utopence?

800 g vídeňských mini párečků (obsah masa 85%)

2 bílé cibule

1 červená cibule

můžeš přidat i chilli papričku nebo papriku

 

Co na lák?

600 ml vody

300 ml octu

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce mořské soli

2-3 lžíce třtinového cukru

6 kuliček pepře

5 kuliček nového koření

5 bobkových listů

 

Jak na to?

  1. Připrav si lák. Ve větším hrnci přiveď k varu vodu s octem, přidej olej, sůl, pepř a koření. Vař 5 minut, poté odstav a nech vychladnout.
  2. Párečky rozkroj na dvě poloviny, cibule oloupej a nakrájej na tenké plátky. Vyskládej do čistých zavařovacích sklenic až po okraj. Zalij vychladlým lákem, uzavři a dej do chladu uležet alespoň na 5 dní. Po otevření skladuj v ledničce a spotřebuj do 48 hodin, pokud to tedy nesníš hned jako my. Podávej s chlebem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *