Rychlovky nejen k večeři: Pikantní cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty

Rychlovky nejen k večeři: Pikantní cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty

Já moc pomazánková nejsem. Ráda je jím na návštěvách, ale doma si dám radši těstoviny nebo polévku k večeři. Tahle cizrnová mě ale fakt baví!

Proč? Protože je jednoduchá, rychlá a skrývá v sobě zajímavé a zároveň vyvážené chutě. Slanou, kyselou, hořkou, ale i sladkou. Prostě je tam všechno, co mám ráda. Navíc v ní není maso. Sem tam lehce vegetariánská strava neublíží ani mému muži, který na rozdíl ode mě pomazánky miluje. Otestovala jsem ji i na dětech a dětech mé kamarádky a funguje. A má to i další plus, když se ji rozhodnu dělat, suroviny mám vždy za rohem, skočím si pro ně do BIO Klíčku k Alence.

 

Cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty

4 porce

příprava: 15 minut

 

Co na pomazánku?

1 plechovka sterilované cizrny (400 g)

4 sušená rajčata naložená v oleji (40 g)

100 g lučiny (žervé)

20 g nastrouhaného parmazánu

1 lžička plnotučné hořčice (podle chuti)

1-2 jarní cibulky (případně 1 šalotka)

může být i stroužek česneku

1-2 lžičky extra panenského olivového oleje

sůl a pepř

čerstvá petrželka na ozdobu

pečivo

 

Jak na to?

  1. Propláchni sterilovanou cizrnu a přendej ji do mísy. Přidej na malé kousky nakrájená rajčátka a žervé a vidličkou vše rozmačkej. Vmíchej nastrouhaný parmazán, hořčici a nasekanou jarní cibulku a česnek.
  2. Pomazánku dochuť olivovým olejem , čerstvě namletou solí a pepřem. Promíchej, podle potřeby ještě rozmačkej cizrnu, čím víc bude „na kaši“, tím lepší bude mít pomazánka chuť. Podávej na pečivu ozdobené čerstvou petrželkou.

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.