Nejoblíbenější nepečené cukroví? Vosí hnízda!

Nejoblíbenější nepečené cukroví? Vosí hnízda!

Hnízda nebo také úly. Je jedno jak tomuto nepečenému cukroví budete říkat. Mnohem důležitější je, co v sobě skrývá. V našem případě vaječný likér od Sugar MaMa!

Když už máte doma pěkně rozležené linecké, perníčky, ořechy a rohlíčky, pak je na čase vytáhnout trumf ze všech největší – vosí hnízda nebo také úly. Neznám nikoho, kdo by je nemiloval. Zvlášť, když voní po tuzemáku, jsou kakaové a uvnitř se skrývá „vaječňák“. A pokud ho nemáte, pak na konci receptu najdete ještě tip, jak si připravit jednoduchou náplň.

Vosí hnízda s vaječným likérem

asi na 26 hnízd

příprava: 30 minut + 30 minut chladnutí

Co na vosí hnízda?

50 g másla

50 g moučkového cukru + na posypání

2 lžíce tuzemáku

2 lžíce holandského kakaa (používám od Lindt)

160 g dětských piškotů + na spodní část hnízda

20 g namletých vlašských ořechů

1 lžíce vlažného mléka

vaječný likér na náplň

Jak na to?

  1. Utři změklé máslo s cukrem, tuzemákem a kakaem. Nadrť piškoty, přidej mleté vlašské ořechy, zvlhči troškou mléka a vypracuj ručně těsto. Nech ho v chladu minimálně 30 minut odpočinout.
  2. Připrav si piškoty na spodní část hnízd. Do formičky na vosí úly napěchuj po okraj těsto. Doprostřed udělej důlek a naplň ho vaječným koňakem. Já ho dávám do injekční stříkačky a tou plním. Přilep piškot a takto pokračuj, dokud nevypotřebuješ celé těsto. Zlehka posyp moučkovým cukrem.
  3. Vosí hnízda ulož do krabice vyložené alobalem nebo pečicím papírem a skladuj maximálně 3 dny v chladu a suchu. Nebo je rovnou sněz.

Tip: Když vysypeš formičku na vosí hnízda moučkovým cukrem, nebude se ti těsto tolik lepit a snadněji úly vyndáš.

Co když nemáš vaječný likér?

Existuje i recept na náplň do vosích úlů. Stačí utřít 150 g změklého másla spolu se 150 g moučkového cukru a 1 lžící tuzemáku.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *