Nakládaný hermelín s chlebem je NEJLEPŠÍ

Nakládaný hermelín s chlebem je NEJLEPŠÍ

Miluju jedlé dárky. Letos jsme dostali hned dva, nakládané hermelíny a utopence. Od koho? Od mojí sestry a jejího muže. A protože utopence už na blogu máte, dám vám sem aspoň náš rodinný recept na hermelíny.

Máte taky „nakládací“ povahu? Uložíte si do sklenice cokoliv, co se dá? A hlavně v zimě jako to dělali naši předci? Maso, zeleninu, zelí, sýry… Pak si určitě doma nakládáte i hermelíny. A pokud hledáte inspiraci na změnu nebo se chystáte poprvé nakládat, pak vás možná zaujme tenhle recept, ve kterém rozhodně není nouze o česnek. Očekávám, že až celou sklenici vyjíme, budeme až do jara zdraví a taky dost voňaví.

Nakládaný hermelín

Na 1l zavařovací sklenici

Příprava: 20 minut + 10 až 14 dnů uležení

Co na hermelín?

6 stroužků česneku

špetka soli

1 lžička sladké papriky

1 lžička plnotučné hořčice

5 hermelínů

nakládané (kozí) rohy

2 větší cibule

1 snítka rozmarýnu

3 kuličky nového koření

5 kuliček černého pepře

3 bobkové listy

asi 400 ml slunečnicového oleje

chléb na podávání

Jak na to?

  1. Nejdřív utři na prkénku stroužky česneku s troškou soli, přendej do misky a smíchej s paprikou a hořčicí. Hermelíny podélně rozkroj na dvě části. Vnitřní část pomaž tenčí vrstvou česnekové pasty a „slep“ obě půlky k sobě.
  2. Slité kozí rohy a oloupané cibule nakrájej na kolečka. Vezmi uzavíratelnou čistou sklenici a postupně do ní po vrstvách skládej část cibule, rohy, namazané hermelíny (a stále opakuj), dokud ji nenaplníš.
  3. Pak přidej rozmarýn, nové koření, černý pepř a bobkové listy. Zalij až po okraj olejem a uzavři. Do sklenice se nesmí dostat vzduch. V chladu a ideálně ve tmě nech hermelíny uležet. Pak je podávej s chlebem.

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *