Jak na retro skořicové sušenky „Esíčka“

Jak na retro skořicové sušenky „Esíčka“

Patří „Esíčka“ mezi vaše oblíbené retro sušenky? Můžete si je upéct i doma! Ale upřímně, nečekejte, že budou chutnat úplně stejně. Na druhou stranu, ten spojovací faktor vanilka, skořice a kakao tu je.

Když jsem narazila na netu na jeden recept, který láká na tradiční „Esíčka“ hned jsem se do něj s holkami pustila. Trošku jsem ho upravila a výsledek najdete tady. Nejsem úplně zručná, bála jsem se, že mi tvar „S“ nepůjde, tak jsou esíčka trošku větší než mají být. A pak jsem zkusila sušenky a ozdobila je „vmáčknutím“ vidličky. Pokud se vám povedete recept ještě víc chutí přirovnat retro sušenkám, sem s ním, děkujeme.

Retro sušenky „Esíčka“

2 plechy

Příprava: 60 minut

Co na sušenky?

180 g změklého másla

80 g třtinového cukru

1 BIO vanilkový cukr

200 g hladké mouky

70 g škrobu

1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů

1 lžíce mleté skořice

2 lžíce kakaa (používáme od Lindt)

Jak na to?

  1. Změklé máslo utři s cukry do hladkého krému. Přidej mouku, škrob, prášek do pečiva a skořici. Robotem vypracuj hladké těsto. Ještě jej rukama propracuj a rozděl na dvě části. Do druhé části zapracuj kakao.
  2. Předehřej troubu na 180°C. Plechy vylož pečicím papírem. Ze světlého těsta vyválej váleček a rozděl si ho na menší části, z nich tvoř esíčka nebo kuličky a z nich pak sušenky. To stejné udělej s kakaovým těstem.
  3. Peč podle velikosti asi 15 až 18 minut a nech je na mřížce vychladnout. Můžeš je podávat hned, ale ještě lepší jsou druhý den. Jen je nech v uzavíratelné dóze uležet.
10 Comments
  1. Dneska jsem je dělala a jak jsme byla nadšená z receptu, tak mě zklamal. Sušenky se roztekly a chuťově nic moc. Poprvé a naposledy. 🙁

    1. To nás moc mrzí, už je to déle, co jsme je naposledy pekli. Uděláme je o víkendu krok za krokem a zkontrolujeme recept. Děkujeme za upozornění a opatrujte se!

  2. Jedna chyba tam je… Uvedla bych dvojitou dávku
    .. Jedna nemá cenu, momentálně jsme s dětmi snědli už jeden plech a to jsou stále vlažné…

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *