Víte, co? V jednoduchosti je krása a nejen to, v případě jídla hlavně CHUŤ. Proto jsou zapečené žampiony, případně cukety, papriky tak oblíbené v české kuchyni. A my na ně nedáme dopustit.
Že to není žádná převratná novinky? Jasně! My tenhle recept vnímáme asi takhle: Co dnes budeme dělat k večeři? Zapečené žampiony přichází na řadu, když potřebujeme zlikvidovat „zbytky“ v lednici nebo když chceme změnu. Pokud si je dáváme k obědu, pak si k nim uděláme šťouchané brambory a nebráníme se ani domácí tatarce…
Zapečené žampiony
4 porce
Příprava: 40 minut
Co na žampiony?
1 cibule
2 stroužky česneku
½ cukety
2 červené papriky
600 g mletého masa (mix vepřové s hovězím)
sůl a pepř
oregano
20 větších žampionů
parmazán na zasypání
olivový olej na zakapání
Jak na to?
- Cibuli a česnek oloupej a najemno nasekej, přendej do mísy. Přidej na malinké kostičky nakrájenou cuketu a papriky. Přendej do mísy a přidej mleté maso, osol, opepři a promíchej i s oreganem.
- Předehřej si troubu na 200°C. Masovou směsí naplň žampiony. Přendej je do pekáčku, zasyp nastrouhaným parmazánem a zakapej olivovým olejem. Peč dozlatova, stačí jen 15 minut, ať směs není vysušená.