Tip na jednohubky: Zapečené žampiony

Tip na jednohubky: Zapečené žampiony

Víte, co? V jednoduchosti je krása a nejen to, v případě jídla hlavně CHUŤ. Proto jsou zapečené žampiony, případně cukety, papriky tak oblíbené v české kuchyni. A my na ně nedáme dopustit.

Že to není žádná převratná novinky? Jasně! My tenhle recept vnímáme asi takhle: Co dnes budeme dělat k večeři? Zapečené žampiony přichází na řadu, když potřebujeme zlikvidovat „zbytky“ v lednici nebo když chceme změnu. Pokud si je dáváme k obědu, pak si k nim uděláme šťouchané brambory a nebráníme se ani domácí tatarce…

Zapečené žampiony

4 porce

Příprava: 40 minut

Co na žampiony?

1 cibule

2 stroužky česneku

½ cukety

2 červené papriky

600 g mletého masa (mix vepřové s hovězím)

sůl a pepř

oregano

20 větších žampionů

parmazán na zasypání

olivový olej na zakapání

Jak na to?

  1. Cibuli a česnek oloupej a najemno nasekej, přendej do mísy. Přidej na malinké kostičky nakrájenou cuketu a papriky. Přendej do mísy a přidej mleté maso, osol, opepři a promíchej i s oreganem. 
  2. Předehřej si troubu na 200°C. Masovou směsí naplň žampiony. Přendej je do pekáčku, zasyp nastrouhaným parmazánem a zakapej olivovým olejem. Peč dozlatova, stačí jen 15 minut, ať směs není vysušená. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *