Co s cuketami? Naplňte je směsí a ugrilujte

Co s cuketami? Naplňte je směsí a ugrilujte

Líbí se vám ty malé kulaté cukety? Přemýšlíte, co s nimi? Připravte si směs, naplňte je, dejte na gril a pak podávejte jako takový zákusek. Prostě jinak řečeno, občas to chce od všech těch steaků, klobásek a buřtů oraz.

Cukety jsou levné, cukety jsou všude. Dělá se z nich polévka, koláč, zapékají se, grilují a také plní! Nejčastěji mletým masem. S čím ho smícháte je na vás, náš recept opět berte jako inspiraci a něco, co jsme doma ochutnali, prošlo to skrz mlsné jazýčky našich holek a mohlo to tedy jít i na blog. Vy se ale určitě nebraňte experimentovat, cukety to rozhodně snesou – co si budeme povídat, unesou ledacos…

Grilované plněné cukety

4 porce

příprava: 1 hodina 

Co na cuketu?

4 kulaté cukety

1 šalotka

2 stroužky česneku

4 jarní cibulky

olivový olej

2 červené papriky

1 stonek + nať řapíkatého celeru

2 hrsti nakrájených jedlých hub

sůl a pepř

250 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)

1 vejce

2 balení mozzarelly (200 g)

1 hrst nasekané máty

růžový pepř

Jak na to?

  1. Cuketám odkroj horní část, vydlabej je a dužinu nasekej. Oloupej a nakrájej šalotku a česnek, orestuj je na oleji na pánvi. Přidej nakrájenou jarní cibulku, papriku, řapíkatý celer, cuketu a houby. Osol, opepři a krátce orestuj. Dej stranou a nech trošku vychladnout.
  2. Poté směs z pánve smíchej s mletým masem, přidej vejce, polovinu pokrájené mozzarelly a nasekanou mátu. Naplň cukety až po okraj, navrch dej druhou polovinu mozzarelly a kuličky růžového pepř. Rozehřej gril.
  3. Na rozpálený gril vlož plněné cukety, ze zbývající směsi udělej karbanátky a také je ogriluj. Pokud se ti karbanátky drolí, přidej vejce a obal ve strouhance. Přiklop gril a griluj při nejvyšší teplotě, dokud cukety nahoře nezezlátnou, asi 20 minut. Karbanátky otoč podle potřeby. Ogrilované cukety rozkroj a podávej třeba s bramborami z grilu. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *