Co jíst v tomhle neskutečném vedru? Salát. Pěkně z grilované zeleniny, s naším oblíbeným řeckým sýrem halloumi a dresinkem z čerstvé máty, citronu a medu. Je to rychlý, lehký a neskutečně dobrý.
V létě chce člověk grilovat, vždyť to k tomu patří, no ne? Jenže, jakmile je vedro, vůbec se nám ke grilu nechce. Na terasu vylezeme až když zapadne sluníčko a modlíme se, aby zafoukal větřík. To určitě znáte. Takže padla volba na plancha gril od Electrolux. Víte, co to je? Něco jako grilovací pánev, ale větší a mnohem praktičtější a také těžší, řekla bych. Ale strašně mě baví, jak můžete tenhle gril dát na indukci, být pěkně doma v kuchyni a grilovat. Pojďte mít chuť zažít víc a dejte si s námi k večeři grilovanou zeleninu! A příště zase něco upečeme v páře, slibujeme…
Salát z grilované zeleniny
2 porce
příprava: 30 minut
Co na grilovaný salát?
200 g sýru halloumi
1 malá cuketa
4 malé červené papriky
16 cherry rajčátek (nebo kolik chcete)
2 hrsti čerstvé máty
40 ml olivového oleje + na zakapání zeleniny
šťáva z ½ citronu
1-2 lžičky medu (podle chuti)
sůl a pepř
Jak na to?
- Sýr nakrájej na větší trojúhelníky, cuketu na kolečka nebo půl kolečka, papriku na čtvrtky. Rozehřej gril, dej na něj zeleninu včetně celých cherry rajčátek, halloumi a zakapej troškou oleje. Griluj ze všech stran dozlatova.
- Mezitím si připrav dresink. Polovinu máty nakrájej nadrobno, přendej do zavařovačky, přidej olivový olej, šťávu z citronu, med, sůl a pepř. Uzavři zavařovačku víčkem a vyšlehej, aby se všechny suroviny propojily.
- Ugrilovanou zeleninu a sýr přendej na velký talíř, zalij dresinkem a ozdob ještě lístky máty. Vezmi vidličky a ujídej rovnou z talíře.