Jsou míchaná vajíčka věda? Ne! Zvládnete je ve 3 snadných krocích.

Jsou míchaná vajíčka věda? Ne! Zvládnete je ve 3 snadných krocích.

Každý z nás někdy v životě dělal míchaná vajíčka. Asi stejně jako čaj, jestli se nepletu. Je to zažitý rituál, směs magie, do které se přidávají různorodé ingredience. Základem jsou a byly domácí VEJCE.

Přesto, existují pravidla, jak na míchaná vajíčka? Ano! Ale, kdo z nás má na ně patent? Všichni! Takže spíš vám tady napíšu, jak postupuju já, aby nám to doma chutnalo tak moc, že jedna pánev nebude stačit. Popíšu vám to rovnou na jednom ukázkovém receptu, který jsem si dnes připravila k obědu. Berte ho zároveň jako inspiraci na další rychlovku „co dům dá“.

Míchaná vajíčka s kozím sýrem

2 porce

příprava: 10 minut

Co na vejce?

6 vajec (ideálně z domácího chovu)

2 jarní cibulky

troška řepkového oleje

1 lžička másla + na pomazání chleba

sůl a pepř

libeček

kozí sýr hermelínového typu

chléb a rajčata k podávání

Jak na to?

  1. Vajíčka si vyndej z lednice klidně půl hodiny dopředu, ať mají pokojovou teplotu a není pro ně horká pánev šok. Pak je rozklepni do misky. Někdo je rovnou míchá, já ne! Jarní cibulku nakrájej na kolečka.
  2. Na plotýnce s nastaveným nejvyšším výkonem rozehřej na pánvi olej s máslem, nepřipálí se ti. Vlij na pánev rozklepnutá vejce, stáhni teplotu na polovinu a začni pomalu míchat. Nejdřív bílek a jakmile zbělá, roztrhni žloutek a vmíchej ho zlehka do bílku. Přidej jarní cibulku, sůl a pepř. Opět zlehka promíchej a stáhni z plotny.
  3. Rozděl míchaná vejce z pánve, ozdob je natrhaným libečkem, přidej plátky kozího sýru a chleba namazaný máslem a posypaným hrubou solí. Podávej s rajčátky ze zahrady. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *