TRANSFORMERS42: Snídaňové muffiny podle Jacoba Bíny

TRANSFORMERS42: Snídaňové muffiny podle Jacoba Bíny

Patříte mezi TRANSFORMERS42 a zapojili jste se do tréninku s Jakubem Bínou? Pak pravděpodobně společně řešíte i jídelníček. U nás na blogu po bezlepkové pizze teď najdete i recepty na snídaňové muffiny. 

Věděli jste, že je Kuba vystudovaný kuchař? Proto nejspíš jeho recepty dávají smysl. Mají šťávu, chuť a řeší to podstatné – nejíst blbě. Doslova. Ať už hledáte něco bez lepku, nemůžete z nějakého důvodu laktózu nebo řešíte „hmotu“, určitě potřebujete inspiraci na to, co vařit a péct. Postupně vám to sem spolu s Kubou všechno dáme a budete to mít při ruce.

Muffiny s lososem a špenátem podle Jakuba Bíny

Muffiny s lososem a špenátem

na 6 muffinů

příprava: 30 minut

Co na muffiny?

1 cibule

6 hrstí mraženého listového špenátu

olej

filet z lososa o přibližné váze 200g

6 šťastných vajec

sůl, pepř a chilli dle chuti

Jak na to?

  1. Předehřej si troubu na 200°C. Oloupej cibuli a nakrájej ji nadrobno. Orestuj ji na pánvi na trošce oleje, přidej špenát , dochuť solí a pepřem. Filet lososa osol a opepři a zatáhni na nepřilnavé pánvi z obou stran dozlatova, max. na 5 minut. Odlož si ho stranou a až trochu vychladne, rozděl rybu na menší kousky. 
  2. Do formiček, ideálně silikonových, rozděl lososa a špenát. Vejce vyšlehej v míse s troškou soli a pepře. Zalij vaječnou směsí a peč dozlatova, 10 až 12 minut. Podávej. 
Mexické jalapeño muffiny podle Jakuba Bíny

Mexické jalapeño muffiny

na 6 muffinů

příprava: 30 minut

Co na muffiny?

150–200 g hovězího steaku (nebo rostbífu)

olej

60 g čedaru

papričky Jalapeño dle chuti

6 šťastných vajec

sůl a pepř

Jak na to?

  1. Předehřej si troubu na 200°C. Hovězí steak osol, opepři a zatáhni ho na pánvi na trošce oleje z obou stran dozlatova. Maso sundej z plotny, přiklop ho a nech 5 minut „odstát“. Pak ho nakrájej na kostičky. Čedar i papričky nakrájej na menší kousky.
  2. Do formiček, ideálně silikonových, rozděl maso, sýr a papričky. Vejce vyšlehej v míse s troškou soli a pepře. Zalij vaječnou směsí a peč dozlatova, 10 až 12 minut. Podávej. 

Summary
recipe image
Recipe Name
TRANSFORMERS42: Snídaňové muffiny podle Jakuba Bíny
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *