Hlíva s vejcem a topinkou (nejen) ke snídani

Hlíva s vejcem a topinkou (nejen) ke snídani

Máte doma hlívu ústřičnou a přemýšlíte, co si z ní připravit? Máme pro vás jednoduchý recept na rychlou snídani nebo večeři. Orestovat se šalotkou a podávat s vejcem a topinkou!

A víte, co je na tomhle jídle nejlepší? To propojení chutí, vůně a struktury, když nožem zajedete do vajíčka a žloutek se rozteče do všech možných stran. Pak už vám možná bude chybět jen vypečená slanina, tu si tam můžete samozřejmě dát taky. Nebojte se improvizovat a sdílet s námi vaše tipy. 

Hlíva s vejcem a topinkou

2 porce (nebo 4 malé)

Příprava: 20 minut

Co na hlívu?

200 g hlívy ústřičné

2 šalotky

2 lžíce olivového oleje

1 lžička kmínu

špetka uzeného chilli

sůl a pepř

tymián

4 šťastná vejce

4 krajíce chleba

Jak na to?

  1. Hlívu nakrájej na nudličky, šalotky oloupej a nahrubo nakrájej. Na pánvi na oleji orestuj šalotku a přidej kmín. Jakmile šalotka zesklovatí, přidej hlívu a chilli. Dochuť solí, pepřem a restuj dozlatova, asi 10 minut. Hlíva musí změknout a přebytečná voda odpařit. Nakonec vmíchej čerstvý tymián. 
  2. Na jiné pánvi si na trošce oleje připrav volská oka, nezapomeň osolit a opepřit. Opeč topinky. Připrav si talíře, na topinky dej volská oka, hlívu se šalotkou a případně ještě dozdob tymiánem. Podávej. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *