Hlíva s vejcem a topinkou (nejen) ke snídani

Hlíva s vejcem a topinkou (nejen) ke snídani

Máte doma hlívu ústřičnou a přemýšlíte, co si z ní připravit? Máme pro vás jednoduchý recept na rychlou snídani nebo večeři. Orestovat se šalotkou a podávat s vejcem a topinkou!

A víte, co je na tomhle jídle nejlepší? To propojení chutí, vůně a struktury, když nožem zajedete do vajíčka a žloutek se rozteče do všech možných stran. Pak už vám možná bude chybět jen vypečená slanina, tu si tam můžete samozřejmě dát taky. Nebojte se improvizovat a sdílet s námi vaše tipy. 

Hlíva s vejcem a topinkou

2 porce (nebo 4 malé)

Příprava: 20 minut

Co na hlívu?

200 g hlívy ústřičné

2 šalotky

2 lžíce olivového oleje

1 lžička kmínu

špetka uzeného chilli

sůl a pepř

tymián

4 šťastná vejce

4 krajíce chleba

Jak na to?

  1. Hlívu nakrájej na nudličky, šalotky oloupej a nahrubo nakrájej. Na pánvi na oleji orestuj šalotku a přidej kmín. Jakmile šalotka zesklovatí, přidej hlívu a chilli. Dochuť solí a pepřem a restuj dozlatova, asi 10 minut. Hlíva musí změknout, přebytečná voda se odpařit. Nakonec vmíchej čerstvý tymián. 
  2. Na jiné pánvi si na trošce oleje připrav volská oka, osol, opepři. Opeč topinky. Připrav si talíře, na topinky dej volská oka, hlívu se šalotkou a případně ještě dozdob tymiánem. Podávej. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *