Patříte mezi ty, co zbožňují pomazánky z rybiček na jakýkoliv způsob? Z makrely, tuňáka nebo třeba sardinek? Tento recept zvládnete rychle a jen z pár surovin.
Chybí mi moře (komu ne!) a mořské ryby. Naštěstí máme ještě z Portugalska zásobu sardinek v plechovkách. Do pomazánky jsou jako dělané. Jejich chuť je tak intenzivní, že nepotřebují nic navíc, jen lehce zjemnit a možná osvěžit. A i když tento recept není nic závratného, v jednoduchosti je krása. Nebo genialita.
Rybičková pomazánka
2 porce
příprava: 5 minut
Co na pomazánku?
1 balení sardinek (scezené)
100 g žervé
1 větší “fialová” jarní cibulka
čerstvé oregano
sůl a pepř dle chuti
pečivo na podávání
ředkvičky na podávání
Jak na to?
- Do misky přendej z plechovky sardinky. Pokud je máš celé, tak je vidličkou rozmačkej. Přidej žervé, nasekanou jarní cibulku a oregano. Nech si trošku na ozdobu. Promíchej. Podle potřeby dochuť solí a pepřem.
- Pečivo nakrájej, pomazánkou nešetři! Ozdob kousky jarní cibulky a oreganem. Podávej s plátky ředkviček.