Rychlá rybičková pomazánka ze sardinek

Rychlá rybičková pomazánka ze sardinek

Patříte mezi ty, co zbožňují pomazánky z rybiček na jakýkoliv způsob? Z makrely, tuňáka nebo třeba sardinek? Tento recept zvládnete rychle a jen z pár surovin. 

Chybí mi moře (komu ne!) a mořské ryby. Naštěstí máme ještě z Portugalska zásobu sardinek v plechovkách. Do pomazánky jsou jako dělané. Jejich chuť je tak intenzivní, že nepotřebují nic navíc, jen lehce zjemnit a možná osvěžit. A i když tento recept není nic závratného,  v jednoduchosti je krása. Nebo genialita. 

Rybičková pomazánka

2 porce

příprava: 5 minut

Co na pomazánku?

1 balení sardinek (scezené)

100 g žervé

1 větší “fialová” jarní cibulka

čerstvé oregano

sůl a pepř dle chuti

pečivo na podávání

ředkvičky na podávání

Jak na to?

  1. Do misky přendej z plechovky sardinky. Pokud je máš celé, tak je vidličkou rozmačkej. Přidej žervé, nasekanou jarní cibulku a oregano. Nech si trošku na ozdobu. Promíchej. Podle potřeby dochuť solí a pepřem.
  2. Pečivo nakrájej, pomazánkou nešetři! Ozdob kousky jarní cibulky a oreganem. Podávej s plátky ředkviček. 
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *