Kotlety s omáčkou ze zeleného pepře s bramborami

Kotlety s omáčkou ze zeleného pepře s bramborami

Máte chuť na netradiční omáčku? Vyzkoušejte tu z nakládaného zeleného pepře. Je pikantní tak akorát a dodá masu ten správný říz!

Tento recept je jako dělaný na léto. Pečená kotleta, restované brambory – to zní jako chalupářská chuťovka. Když si k tomu připravíte smetanovou omáčku ze zeleného pepře, stane se z na první pohled jednoduchého jídla luxusní záležitost. Oběd, kterým pohostíte rodinu i přátele.

Kotlety s omáčkou ze zeleného pepře

4 porce

Příprava: 80 minut

Co na kotlety?

4 kotlety (ideálně i s kostí)

sůl a pepř

olej (slunečnicový, řepkový) na kotlety i brambory

800 g brambor (varný typ  A, B)

200 g anglické slaniny

2 šalotky

2 lžíce nakládaného zeleného pepře (scezený)

100 ml hovězího vývaru

100 ml smetany 33%

1 hrst nasekané petrželky

Jak na to?

  1. Troubu předehřej na 180°C. Kotlety osol, opepři a zprudka je na oleji orestuj z obou stran do zlatova. Přendej do pekáče. Peč přiklopené asi 40 minut. Poté odklop a peč ještě 20 minut, dokud maso nebude měkké. Podle potřeby podlij vodou.
  2. Jakmile odklopíš maso v troubě začni si připravovat brambory. Omyj je, oloupej a nakrájej na čtvrtky. Uvař je v osolené vodě doměkka. Poté je slij. V pánvi rozehřej olej a orestuj brambory ze všech stran dozlatova.
  3. Výpek z kotlet slij na pánev a osmaž na něm nadrobno nakrájenou slaninu a šalotku. Přidej scezený nakládaný zelený pepř, podlij vývarem a restuj 10 minut. Přidej smetanu a krátce povař, asi 1 minutu. Poté směs z pánve přelij do mixovací nádoby a rozmixuj do hladka. Přelij zpět do pánve, ještě krátce povař, aby se chutě propojily a podle potřeby osol.
  4. Kotlety podávej s restovanými bramborami přelité omáčkou a ozdob nasekanou petrželkou.

 

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *