Rychlovky nejen k večeři: Pikantní cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty

Rychlovky nejen k večeři: Pikantní cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty

Já moc pomazánková nejsem. Ráda je jím na návštěvách, ale doma si dám radši těstoviny nebo polévku k večeři. Tahle cizrnová mě ale fakt baví!

Proč? Protože je jednoduchá, rychlá a skrývá v sobě zajímavé a zároveň vyvážené chutě. Slanou, kyselou, hořkou, ale i sladkou. Prostě je tam všechno, co mám ráda. Navíc v ní není maso. Sem tam lehce vegetariánská strava neublíží ani mému muži, který na rozdíl ode mě pomazánky miluje. Otestovala jsem ji i na dětech a dětech mé kamarádky a funguje. A má to i další plus, když se ji rozhodnu dělat, suroviny mám vždy za rohem, skočím si pro ně do BIO Klíčku k Alence.

 

Cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty

4 porce

příprava: 15 minut

 

Co na pomazánku?

1 plechovka sterilované cizrny (400 g)

4 sušená rajčata naložená v oleji (40 g)

100 g lučiny (žervé)

20 g nastrouhaného parmazánu

1 lžička plnotučné hořčice (podle chuti)

1-2 jarní cibulky (případně 1 šalotka)

může být i stroužek česneku

1-2 lžičky extra panenského olivového oleje

sůl a pepř

čerstvá petrželka na ozdobu

pečivo

 

Jak na to?

  1. Propláchni sterilovanou cizrnu a přendej ji do mísy. Přidej na malé kousky nakrájená rajčátka a žervé a vidličkou vše rozmačkej. Vmíchej nastrouhaný parmazán, hořčici a nasekanou jarní cibulku a česnek.
  2. Pomazánku dochuť olivovým olejem , čerstvě namletou solí a pepřem. Promíchej, podle potřeby ještě rozmačkej cizrnu, čím víc bude „na kaši“, tím lepší bude mít pomazánka chuť. Podávej na pečivu ozdobené čerstvou petrželkou.

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *