Cestujeme po Portugalsku: Stylový fish&chips v Lagosu

Cestujeme po Portugalsku: Stylový fish&chips v Lagosu

Kam si zajít v Portugalsku na fish&chips? Určite do Lagosu! V malé zapadlé uličce leží místo, které má styl, anglicky mluvící personál a jídelní lístek o jedné straně. Jediné, co vás tam totiž bude zajímat, je smažená ryba.

Město Lagos leží v jihozápadní části Portugalska v oblastiv regionu Algavre. V centru najdete typické turistické restaurace a kavárny. Když ale půjdete dál a zdrhnete civilizaci (nebojte, město je i tak malé) najdete na Rua Candido dos Reis 115 hned vedle holiče podnik, který zaujme na první pohled svým designem. Námořník Ol’Bastardś na poutací ceduli není jediným překvapením. Malé bistro asi o pěti stolech, bar, výzdoba s provazi a obrazy a zcestovalá obsluha, která mluví plyně angličtinou. K pití automaticky na stůl dostanete džbán s vodou a citronem a pokud máte chuť na pivo, čeká vás tam čepovaný Bock, který zlehka připomíná náš Staropramen. Neurazí.

Ol-bastard-lagos-fish-chipsCo si objednat? První, co jsme dostali, byli smažené cibulové kroužky. Mastné, ale křupavé. Ve stejném těstě (tipujeme) byla pak i treska. Ta se smaží vcelku jako filet, uvnitř zůstává šťavnatá. Jediné, co je škoda, ale to se asi nedělá nikde, že se ryba dopředu nesolí. My si objednali kompelaci s vodkou a pivem, k tomu jsme si dali „americkou“ verzi salátu Coleslaw. Děti pak dostaly automaticky menší porce a k tomu kečup. Hranolky nebyly gumové, ani suché, zlehka ochucené kořením. A tatarka byla stopro domácí. Dipy, které si k fish&chips vyberete, jsou čistě na vás. Ol’Bastardś je místo, kde se budete cítit jako doma. Najíte se, neutratíte majlant a při odchodu možná dostanete i bonbóny.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *