Rychlá večeře? Salát s feta sýrem

Rychlá večeře? Salát s feta sýrem

Když nevíte co, pak si udělejte salát. Je to rychlá dietka, taková zbraň proti podzimní depce. Přidejte feta sýr a doslaďte ho balsamikem a bude vám hej. Jen se ale pak nedivte, že máte hlad.

Já to znám! Moje holky milujou saláty, jedí je furt a kdykoliv, i v zimě. Je jim úplně jedno, jestli je zrovna sezona. A dokonce jsme to dopracovali tak daleko, že jim nejdřív musíme dát normální jídlo a pak salát. Když to dostanou naráz, po salátu už prostě nemají hlad. Na druhou stranu, mají to mít po kom. Já jsem taky salátová. Hodně si ujíždím na salátech se sýrem, ty prostě nikdy nesmí chybět.

P.S. Dávat na blog recept na salát je jako dávat na blog smoothie. Prostě je to o tom, co dům dá a na co zrovna máte chuť. Ten náš berte prostě jako inspiraci a taky proto, že je to pěkná fotka…

Zeleninový salát s fetou

4 porce

příprava: 10 minut

Co na salát?

1 ledový (nebo římský) salát

250 g voňavých rajčátek (skvělé mají např. čerstvě utrženo)

mix papriček (super jsou ty na gril – červené, oranžové, žluté)

150 g feta sýru

extra panenský olivový olej

mořská sůl

čerstvě namletý pepř

balzamiko (nemusí být krémové)

Co jsem neměla doma, ale hodí se?

salátová okurka

červená cibule

olivy kalamata

Jak na to?

  1. Zeleninu očisti a nakrájej na větší kousky. Salát natrhej a opláchni (pokud je to nutné). Přendej vše do mísy. Zalij olivovým olejem, přidej sůl, pepř a promíchej.
  2. Rozděl na talíře, zakapej balzamikem a ozdob sýrem feta. Nebo to všechno prostě promíchej už v míse, ale nebude to vypadat takhle dobře.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *