Dát si sem tam něco i bez masa? A ještě cuketu? To zní jako nouzovka, ale není to tak. Tohle jídlo z grilu doplněné avokádem, granátovým jablkem, rukolou a parmazánem je bomba.
A taky co s cuketami, když jich je teď tolik? Buchtu se mi péct nechce, když je venku vedro. To platí i pro cuketové lasagne. Možná ještě tak šoupnout ji do omáčky k loupaným rajčatům a podávat to se špagetami. Ale na gril, tedy v tomto případě grilovací pánev, je taky dobrá. Je to rychlé, moc nádobí nenašpiníte a pochutnají si i vegetariáni.
Salát z grilované cukety
4 porce
příprava: 30 minut
Co na grilovanou cuketu?
2 menší cukety
extra panenský olivový olej
1 avokádo
1 granátové jablko (v Makru prodávají i samotná jadérka)
hladkolistá petrželka
1 citron
rukola
parmazánové lupínky
sůl a pepř
Jak na to?
- Cukety i se slupkou nakrájej na kolečka, přendej do mísy a zasyp troškou soli, promíchej a nech vypotit. Mezitím rozpul avokádo, vyndej pecku, oloupej a dužinu nakrájej na kostičky. Přendej ji do misky, přidej jadérka granátového jablka, nasekanou petrželku, osol, opepři, zakapej šťávou z citronu a olivovým olejem a promíchej.
- Kolečka cukety ogriluj na trošce olivového oleje na grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Rozděl na talíře, zasyp směsí avokáda a granátovým jablkem a nakonec ozdob rukolou a lupínky z parmazánu. Dochuť solí, pepřem a můžeš ještě zakapat olivovým olejem.
TIP: Zajímavou chuť cuketě dodá i troška utřeného česneku.