Bez masa: Letní grilovaná cuketa s avokádem

Bez masa: Letní grilovaná cuketa s avokádem

Dát si sem tam něco i bez masa? A ještě cuketu? To zní jako nouzovka, ale není to tak. Tohle jídlo z grilu doplněné avokádem, granátovým jablkem, rukolou a parmazánem je bomba.

A taky co s cuketami, když jich je teď tolik? Buchtu se mi péct nechce, když je venku vedro. To platí i pro cuketové lasagne. Možná ještě tak šoupnout ji do omáčky k loupaným rajčatům a podávat to se špagetami. Ale na gril, tedy v tomto případě grilovací pánev, je taky dobrá. Je to rychlé, moc nádobí nenašpiníte a pochutnají si i vegetariáni.

Salát z grilované cukety

4 porce

příprava: 30 minut

Co na grilovanou cuketu?

2 menší cukety

extra panenský olivový olej

1 avokádo

1 granátové jablko (v Makru prodávají i samotná jadérka)

hladkolistá petrželka

1 citron

rukola

parmazánové lupínky

sůl a pepř

 

Jak na to?

  1. Cukety i se slupkou nakrájej na kolečka, přendej do mísy a zasyp troškou soli, promíchej a nech vypotit. Mezitím rozpul avokádo, vyndej pecku, oloupej a dužinu nakrájej na kostičky. Přendej ji do misky, přidej jadérka granátového jablka, nasekanou petrželku, osol, opepři, zakapej šťávou z citronu a olivovým olejem a promíchej.
  2. Kolečka cukety ogriluj na trošce olivového oleje na grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Rozděl na talíře, zasyp směsí avokáda a granátovým jablkem a nakonec ozdob rukolou a lupínky z parmazánu. Dochuť solí, pepřem a můžeš ještě zakapat olivovým olejem.

 TIP: Zajímavou chuť cuketě dodá i troška utřeného česneku.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *