Dopřejte si letní snídani ve dvou, která potrvá až do oběda. Pohrajte si se stylingem, vyfoťte si to a možná vyhrajete robota.
Často se nás lidé ptají, jestli se dá jíst to, co uvaříme na focení nebo na natáčení. ANO. Pokaždé to děláme tak, aby finální pokrm vypadal lákavě, ale zároveň i tak, jak si ho opravdu můžete nachystat doma i vy. Nesnášíme plýtvání jídlem, takže vždycky po focení si na něm pochutnáme. Jak jinak bychom věděli, že recept 100% sedí? Že se vám povede?
Protože fotografie je zárukou toho, že vás naláká si recept udělat, pohráváme si s ní. Od základního dekoru – natíráme desky na focení, vybíráme nádobí apod. Už ho máme doma tolik, že o něj i zakopáváme. A pak je to samotný food styling. Základem je mít v kuchyni pár vychytávek. Od pinzety, po různé vykrajovátka, třeba volská oka vyklepneme na pánev do kulaté formičky, tím si zachová svůj tvar. Je to hodně i o surovinách, musí být fotogenické jako třeba vejce nebo čerstvé bylinky, růžový pepř… A protože fotíme na denní světlo, potřebujeme kromě fotoaparátu (máme Canon) i různé odrazky.
Pojďte to zkusit s námi!
Jak soutěžit?
Čas máte až do pondělí 21. srpna 2017. Tak neváhejte, mějte chuť zažít víc a zapojte se s vaším vlastním food stylingem. Můžete vyhrát kuchyňský robot Assistent, fitness mixér PerfektMix a další super ceny.
Soutěžit můžete zde: http://bit.ly/FoodstylingSoutez
Do komentářů umístěte fotografii vašeho jídla, které jste naaranžovali.
Nezapomeňte napsat také název jídla a přidejte informaci, proč jste jej zvolili.
Buďte maximálně originální a kreativní, nebojte se využít sezónní ingredience a dekorace.
Vaječné toasty s podmáslím
2 porce
příprava: 20 minut
Co na toasty?
2 vejce + 2 na servírování
2 lžíce podmáslí
sůl a pepř
růžový pepř
čerstvý tymián
olivový olej
4 celozrnné toastové chleby
1 avokádo
šťáva z citronu
60 g uzeného lososa
Jak na to?
- Vejce vyšlehej spolu s podmáslím, dochuť solí a pepřem. Přidej lehce drcený růžový pepř a snítky tymiánu.
- Rozehřej na pánvi trošku olivového oleje. Toastové chleby namoč do vyšlehané vaječné směsi. Orestuj dozlatova z obou stran. Přendej na prkénko.
- Na té stejné pánvi upeč dvě volská oka. Osol je, opepři, přidej trošku tymiánu a počkej, až se zatáhne bílek.
- Na dva chleby rozlož plátky avokáda, aby ti nezhnědlo, zakápni je troškou šťávy z citronu. Přidej plátky uzeného lososa.
- Na zbývající dva chleby dej volská oka. Ozdob ještě nadrceným růžovým pepřem a lístečky tymiánu.
- Podávej zvlášť nebo jako sendvič. Ještě zatepla žloutek zkraje nařízni, ať pěkně vyteče.
Podívejte se na video, jak probíhá přípravy jídla, jeho food styling a focení u nás doma: