Domácí letní ovocné nanuky i smoothie směs

Domácí letní ovocné nanuky i smoothie směs

Když nemáte, dáte tam… Tak takhle by mohl znít úvod k těmto domácím nanukům z čerstvého ovoce a jogurtu. Je to tak snadné a zároveň flexibilní, že to zvládne i dítě z toho, co dům (zahrada) dá.

Někdy je mi až trapné vám sem dávat takovéto recepty nerecepty. Na druhou stranu to beru čistě jako inspiraci. Obvykle děláme klasiku (a musím říct, že ve velkém), protože moje holky tyhle nanuky snídají, svačí a dávají si je i po večeři. Prostě rozmixuju banány a jahody jako základ a pak přidávám to, co zrovna máme doma. Ať už jsou to maliny, borůvky, meloun, mango nebo třeba ostružiny. Šťáva z limetky nebo citronu funguje jako antioxidant a zároveň uchovává barvu ovoce.

Nanuky z ovoce

12 nanuků

příprava: 10 minut + 8 hodin mražení

Co na nanuky?

2 banány

200 g čerstvých jahod

100 g ostružin (borůvek)

1 lžíce třtinového cukru

kůra a šťáva z 1 limetky

200 g selského (nebo řeckého) jogurtu

Jak na to?

  1. Do mixéru dej kousky banánu, omyté jahody a ostružiny nebo borůvky. Přidej třtinový cukr, kůru a šťávu z limetky a jogurt. Rozmixuj.
  2. Ovocné pyré rozděl do 12 formiček na nanuky a dej do mrazáku. Když ti něco zbyde, dejte si to doma jako smoothie. Ideální je nechat nanuky zmrznout přes noc, potřebují alespoň 8 hodin na tuhnutí.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *