Vafle z podmáslí s ovocem = oblíbená sladká snídaně

Vafle z podmáslí s ovocem = oblíbená sladká snídaně

Máte raději slanou nebo sladkou snídani? Pokud patří lívance a palačinky mezi vaše favority, pak rozhodně musíte vyzkoušet tento recept na domácí vafle.

Pokud se vám domácí příprava vaflí zdá složitá, budete možná mile překvapeni. Jako velké plus vidíme kontrolu nad složením, hlavně cukrem. Vafle jsou čerstvé a provoní kuchyň. Malé mínus je čas. Když máte dvouplotýnkový vaflovač, chvilku to potrvá. Mezitím si ale můžete nachystat ovoce, čaj, kávu, čerstvě vymačkaný pomerančový džus…

Sladké vafle z podmáslí

10 vaflí

příprava: 50 minut

Co na vafle?

3 vejce

40 g třtinového cukru

1 vanilkový cukr (20 g)

200 ml plnotučného podmáslí

125 g rozpuštěného másla + na vymazání vaflovače

200 g hladké mouky

špetka soli

1 ½ prášku do pečiva

Co na ozdobu?

sezonní ovoce (my na vaflích máme rádi jahody, maliny a borůvky)

skořicový cukr (mletá skořice smíchaná s moučkovým cukrem)

šlehačka na ozdobu

Jak na to?

  1. V míse od robota vyšlehej pomocí balonové metly vejce s cukry v krém. Při šlehání postupně přilévej podmáslí a poté i rozpuštěné (ne horké!) máslo. Nakonec vmíchej mouku se špetkou soli a prášek do pečiva. Vypracuj hladké těsto. Nech ho chvilku odpočinout, stačí 10 minut (nemusí do ledničky).
  2. Rozehřej vaflovač. Horký ho zezdola i seshora vymaž máslem a nalij do něj těsto tak, aby ti nepřeteklo. Přiklop a peč dozlatova, asi 6 minut. Mezitím neodklápějj. Vafle podávej s tvým oblíbených ovocem, dochuť skořicovým cukrem a můžeš přidat i šlehačku.

 

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *