Jak na Hoisin kuře s brokolicí a rýží

Jak na Hoisin kuře s brokolicí a rýží

Když máme chuť na Asii, nejčastěji doma připravujeme kuře na různé způsoby. Nejraději ho máme smažené v těstíčku. A podáváme s jasmínovou rýží.

I když na první pohled toto jídlo vypadá lehce, snadno zasytí. Díky sladké a husté omáčce Hoisin, kterou v receptu kombinujeme se sójovou omáčkou a Srirachou. Ale hlavně kvůli kešu! Brokolice už je pak spíše odlehčující ingredience.

Hoisin kuře s brokolicí

4 porce

příprava: 45 minut

Co na kuře?

200 g hladké mouky

200 g kukuřičného škrobu

1 lžička soli

½ lžičky sladké papriky

200 ml vody (pokojové teploty)

1 vejce

olej na smažení

600 g kuřecích prsou

200 g kešu natural (máme ze Zdraveorechy.cz)

3 jarní cibulky

1 ks brokolice

sezamová semínka na ozdobu

sůl a pepř

Co na omáčku?

100 ml omáčky Hoisin

50 ml sójové omáčky

2 lžíce bílého octa

1 lžíce omáčky Sriracha

50 g krupicového cukru

1 lžička sušeného česneku

malý kousek čerstvého zázvoru

300 g jasmínové rýže

Jak na to?

  1. Uvař si jasmínovou rýži dle návodu. V míse smíchej hladkou mouku, škrob, sůl a papriku. Polovinu moučné směsi dej stranou do malé misky. Druhou polovinu moučné směsi smíchej s vodou, vejcem a vyšlehej v těsto. Připrav si omáčku. V míse promíchej všechny ingredience a dej stranou.
  2. Kuře nakrájej na nudličky, nejprve obal v připravené směsi mouky a poté přendej do připraveného těstíčka. Smaž ponořené v oleji v rozpálené pánvi dozlatova, asi 3 minuty. Osmažené kuře nech okapat od přebytečného oleje.
  3. V hlubší pánvi na lžíci oleje krátce osmaž bílé části jarní cibulky, poté přidej kešu a orestuj. Vmíchej osmažené kuře a zalij připravenou omáčkou. Restuj 4 minuty. Dochuť solí a pepřem.
  4. Brokolici rozděl na růžičky a vař v hrnci s vodou asi 3 minuty, slij. Na talíře nebo misky rozděl rýži, maso s omáčkou, brokolici, posyp zelenou částí jarní cibulky a zasyp sezamem. Podávej.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *